Afbeelding
Foto:

LIONSCLUB HAALT 'A TRIP DOWN MEMORY LANE' NAAR PODIUM

Boxtelse superband in de steigers

MARC CLEUTJENS

Acht lokale zangers en zangeressen. Zes professionele muzikanten. Drie achtergrondzangeressen. Een deejay. Samen vormen ze een Boxtelse 'superband' die zaterdag 23 november de avondvullende muziekvoorstelling 'A Trip Down Memory Lane' op de planken brengt in Podium Boxtel. De groep werd zaterdagochtend gepresenteerd en maakt zich op voor een concert waarin 35 popklassiekers worden vertolkt.

Een bedrijfshal op Ladonk is het repetitielokaal waar de supergroep de komende maanden gaat oefenen voor 'A Trip Down Memory Lane'. Initiatiefnemer is Boxtelaar Roeland Heesbeen, die eerder onder meer twee edities van de rockopera Jesus Christ Superstar in zijn woonplaats organiseerde. ,,Onder de naam 'Do You Remember' heb ik deze formule al een paar keer uitgerold in Rosmalen. Nu is Boxtel aan de beurt", vertelde Heesbeen.

De Boxtelse muzikant heeft Lionsclub Dommel & Aa bereid gevonden om het initiatief te omarmen: A Trip Down Memory Lane wordt de hoofdact van de jaarlijkse goede doelenvoorstelling 'Vrienden van Boxtel Live'.

'GEWELDIGE UITDAGING'

De focus van de muzikanten is sinds zaterdag gericht op 23 november. Die dag betreden acht zangeres en zangeressen uit Boxtel de bühne: Patrick Hendriks, Donna Hobbelen, Jazzmin Hobbelen, Sjef Kuipers, Pim Lavaleije, Anouk Mels, Gerlof Trommelen en Fenne van Wuijtswinkel. Ze worden ondersteund door een professionele begeleidingsband die naast Heesbeen op gitaar wordt gevormd door toetsenist Dave Hanhart, pianist Diana Huismans, bassist Tony Maes, drummer Christ Grefkens en saxofonist Henrie van der Voort. De achtergrondzang wordt verzorgd door het trio Moyoy.

HUISWERK

Huismans, beroepsmuzikant bij de Koninklijke Landmacht, is muzikaal leider van A Trip Down Memory Lane. ,,Een geweldige uitdaging met veel getalenteerde mensen", blikte de pianist vooruit. ,,We gaan enkele gezamenlijke repetities houden, maar iedereen krijgt ook huiswerk mee. Alle zangers en zangeressen moeten aan de slag zodat ze hun partijen straks goed vertolken."

De superband gaat alle popnummers zo origineel mogelijk spelen. Het repertoire is breed. Klassiekers als Boogie Wonderland (Earth, Wind & Fire), One (U2) en Purple Rain (Prince) en een Abba-medley worden afgewisseld met meezingers als Bloed, zweet en tranen (André Hazes) en Ich bin wie du (Marianne Rosenberg). Huismans: ,,Juist deze variatie maakt A Trip Down Memory Lane een feest van herkenning."

ENTHOUSIASME

Lionsclub Dommel & Aa ondersteunt het optreden. President Martijn van Rosmalen en voorzitter Bob Zijlstra van Vrienden van Boxtel Live genieten van het enthousiasme. ,,Ons evenement krijgt een nieuwe impuls. We bieden bovendien extra vertier, zoals een karaoke-club met deejay Peter van As", vertelt Zijlstra. ,,Peter is bekend van de maandelijkse meezingavonden bij café D'n Boer."

Lions-president Van Rosmalen heeft twee goede doelen gekozen. Naast de Voedseltuin is dat de Stichting Opleiding Blaas- en Slagwerkinstrumenten Boxtel. Deze nieuwe stichting is een initiatief van de Gildenbondsharmonie, Boxtel's Harmonie en de fanfares Concordia uit Liempde en Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel die muziekonderwijs voor alle leeftijden stimuleert. Lionsclub Dommel & Aa mikt op een netto-opbrengst van 10.000 euro.

Toegangskaarten voor A Trip Down Memory Lane kosten 19,50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl.

FOTO BOVEN: De zangers, zangeressen en muzikanten van 'A Trip Down Memory Lane' troffen elkaar zaterdag voor de eerste keer. Ze bereiden zich de komende maanden voor op een avondvullend popconcert in Podium Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


MuBo brengt witte zusters en paters voor het voetlicht

Decennialang woonden en werkten witte zusters en paters in Afrika. Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de congregatie van de witte zusters, voluit Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, is de expositie De Witte Karavaan ingericht in MuBo. Die is te zien tot 18 augustus.

Aan de hand van beeld- en archiefmateriaal worden de werkzaamheden van de witte zusters en paters in beeld gebracht. De religieuzen, die zich kleedden in wit, noemden hun expedities 'karavanen'. Vandaar de titel van de expositie: De Witte Karavaan. Tijdens de expositie is op zondagen tussen 14.00 en 16.00 uur een witte zuster of pater aanwezig.

WITTE PATER

Zondag 14 juli houdt witte pater Piet Buijsrogge om 11.15 uur een lezing waarin hij de sociale en economische aspecten van het apostolaat onder de aandacht brengt. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch: 06-16 04 18 98. De entreeprijs voor de expositie is vier euro, voor kinderen vanaf twaalf jaar kost de toegang twee euro. MuBo is zaterdagen en zondagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Vanwege het 150-jarig bestaan van de congregatie is een wandeling uitgezet in Boxtel, Esch en Vught langs verschillende religieuze instituten, waaronder die van de witte zusters en paters. De route is voor twee euro te koop in MuBo.