Rietdekkers van de firma De Gouw uit Elshout aan het werk op de nieuwe dwarsdeelschuur die is opgebouwd uit historische gebinten. (Foto: Henk van Weert).
Rietdekkers van de firma De Gouw uit Elshout aan het werk op de nieuwe dwarsdeelschuur die is opgebouwd uit historische gebinten. (Foto: Henk van Weert). Foto:

KINDERBOERDERIJ ZOEKT NOG 20 MILLE

Rietdekkers op schema voor dwarsdeelschuur

HENK VAN WEERT

De in aanbouw zijnde dwarsdeelschuur bij de Kinderboerderij in Boxtel wordt deze week voorzien van een rieten dak. De crowdfundingsactie die het stichtingsbestuur van de hoeve aan het Apollopad houdt voor de inrichting heeft nog niet helemaal het einddoel bereikt. Van de vijftig mille die nodig is, is momenteel dertigduizend euro bijeengebracht.

De werkzaamheden die in mei van start gingen, verlopen exact volgens schema, meldt bestuurslid Jan de Vreede die de bouw van de schuur coƶrdineert. Volgende week, net voordat de bouwvakkers met vakantie gaan, moet de eindoplevering plaatsvinden door aannemingsbedrijf Nico de Bont.

De schuur is opgetrokken uit eeuwenoude gebinten, die afkomstig zijn van een historische boerenstal uit Berlicum. De officiƫle opening van de schuur, die links naast de ingang wordt opgetrokken, wordt ergens na de zomervakantie gepland.

BREDER TOEGANKELIJK

De gemeente Boxtel trok honderdduizend euro uit voor de bouw en is straks ook eigenaar van de schuur. Voor de inrichting is de stichting Kinderboerderij Boxtel verantwoordelijk. Die wil de hoeve ook voor ouderen gebruiksvriendelijk maken. Onder meer voor bezoekers van de generatietuin tegenover het gebouw. Daarom is de schuur ingericht met een invalidentoilet. ,,We hebben diverse gulle bijdragen mogen ontvangen, maar hopen nog wat extra donaties te ontvangen", vertelt secretaris Ton Huinink van het stichtingsbestuur. ,,Dat hoeven niet per se grote bedragen te zijn; ook met kleine giften zijn we blij. Bovendien kunnen we zelf kunnen ook nog 15.000 euro bijleggen. Die investering willen we graag doen om de Kinderboerderij voor een bredere doelgroep toegankelijk te maken."

Mensen die willen bijdragen kunnen een donatie overmaken op IBAN-nummer NL72 RABO 0108 8357 66 ten name van Stichting Kinderboerderij Boxtel.

DUBBELTJESMARKT

Gistermiddag vond in en rond de generatietuin tegenover de Kinderboerderij de dubbeltjesmarkt plaats. Jaarlijks verkopen kinderen op de eerste woensdag van de zomervakantie er overtollig speeldgoed. Dat gebeurt ook in de laatste vakantieweek: op woensdag 14 augustus.

Afbeelding
Afbeelding
Rietdekkers van de firma De Gouw uit Elshout aan het werk op de nieuwe dwarsdeelschuur die is opgebouwd uit historische gebinten. (Foto: Henk van Weert).
Afbeelding