Afbeelding
Foto: AV Marvel

AV Marvel helpt beginnende lopers met Start To Run

Direct na de zomervakantie begint bij de Boxtelse atletiekvereniging Marvel een nieuwe reeks 'Start To Run'. Deze kennismakingscursus hardlopen is geschikt voor mensen die nu eindelijk eens op een goede manier in beweging willen komen.

Start To Run is inmiddels een landelijk succesnummer. De Boxtelse atletiekvereniging Marvel werkt er al jaren aan mee. De vaste trainers Greet van der Donken en Peggy van Son vormen een ervaren koppel dat al veel mensen geholpen heeft om met plezier te lopen.

EIGEN TEMPO, NON-STOP

De nieuwe reeks Start To Run in Boxtel begint op zaterdag 24 augustus. Deelnemers lopen in elk geval op een aantal zaterdagochtenden. Marvel biedt daarnaast een extra training op woensdagavond aan, volgens de trainers geeft die veel meerwaarde. Het doel van Start To Run is en blijft dat een deelnemer uiteindelijk een klein half uur kan hardlopen op zijn of haar eigen tempo, maar wel non-stop.

Meer informatie is te vinden op de websites yakultstarttorun.nl en avmarvel.nl.

OP DE FOTO: Al enkele jaren biedt atletiekvereniging Marvel onder de titel Start to Run een kennismakingscursus hardlopen aan. Deelnemers reageren enthousiast. (Foto: AV Marvel).


Bijenhallen in regio staan open voor publiek

De landelijke open imkerdagen vinden komend weekeinde plaats. Daarom houden ook in het verschijningsgebied van deze krant bijenhouders zondag 14 juli open huis, namelijk Jos Bolwerk uit Gemonde en Jan van de Langenberg en diens collega Kees van de Laar uit Liempde. Beide locaties zijn gratis te bezoeken.

Bolwerk toont zijn nieuwe bijenhal om er alles te vertellen over zijn werkzaamheden als imker. Hij vertelt wat de taken zijn van werksters, darren en de koningin en hoe honing wordt geoogst. Verder verschaft hij informatie over hoe mensen hun tuin of balkon bijenvriendelijk kunnen inrichten. Bezoekers zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Sint-Lambertusweg 54 in Gemonde.

KORTE FILM

Het Liempdse imkerduo houdt van 11.00 tot 16.00 uur open huis aan de Oude Postbaan 41. Ook dit tweetal gaat dieper in op het leven van de bij en het houden van deze insecten. Dat gaat namelijk verder dan het onderbrengen van een volk in een kast. Imker zijn houdt ook het slingeren van honing in, het vangen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Bij de twee bijenliefhebbers is verse honing te proeven, bezoekers mogen in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Er is tevens een korte film over bijen te zien.