Afbeelding
Foto:

BOXTELSE KUNST NAAR 'WELLS ART'

Antonie Eikemans exposeert in Engeland

Enkele bronzen kunstvoorwerpen van de Boxtelse kunstenaar Antonie Eikemans zijn geselecteerd voor de Wells Art Contemporary. Tijdens deze internationale expositie annex open kunstwedstrijd in zuidwest-Engeland, die plaatsvindt van 20 juli tot en met 11 augustus, worden enkele van 's werelds beste hedendaagse kunstwerken tentoongesteld.

De kunstwedstrijd, die sinds 2012 wordt gehouden, kreeg zo'n 1.800 inzendingen uit ongeveer twintig verschillende landen. Een deskundige jury beoordeelt elk stuk voor de laatste tentoonstelling van het werk op de shortlist voor een zogeheten WAC Award. Deze prijzen worden uitgereikt aan hedendaagse visuele kunst waarmee de maker lof en respect wint in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

DRINKFONTEIN

Eikemans is in Boxtel bekend vanwege diverse werken, waaronder haar kunstwerk Gedeelde Herinneringen in de Ossenpadtunnel. Maar ook drinkfontein Het Baken voor het gemeentehuis is van haar hand. Sinds 1976 is zij beroepsmatig werkzaam als beeldend kunstenaar op het gebied van ruimtelijke vormgeving. Binnen de beeldende kunstbeweging in Nederland is ze actief door bijdragen aan onder meer tentoonstellingen, projecten en kunstopdrachten.


OP MAANDAG EN WOENSDAG ACTIVITEITEN

Zomerclub Hobbycentrum start met mandala tekenen

Hobbycentrum Boxtel (HCB) houdt van 22 juli tot en met 14 augustus de Zomerclub. Dat begint maandag 22 juli met intuïtief mandala tekenen. De vormen die ontstaan uit deze Tibetaanse tekenkunst zijn bedoeld om ondersteuning te bieden tijdens het mediteren.

Elke maandag en woensdag worden tijdens de zomervakantieperiode allerlei activiteiten en workshops op touw gezet in het Hobbycentrum aan de Baroniestraat 105. Zowel korte activiteiten van een uur als workshops die een hele dag duren. Die laatste zijn compleet verzorgd, inclusief lunch. Kosten zijn bovendien altijd inclusief materialen. Abonnementhouders van HCB krijgen korting, betaling wordt voor aanvang van een activiteit contant op locatie voldaan. De Zomerclub start maandag 22 juli met intuïtief mandala tekenen, de activiteit in het Hobbycentrum duurt van 09.30 tot 12.30 uur.

AANMELDEN

Woensdag 24 juli vindt tussen 09.30 en 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur een workshop houtbewerken plaats. Voorts start die dag om 09.30 uur een cursus collages maken en mensen kunnen vanaf 13.30 uur jeu de boulen in park Molenwijk. Aanmelden voor de HCB-Zomerclub kan via de website www.hobbycentrumboxtel.nl. Daarop is ook het complete programma terug te vinden, inclusief alle kosten voor deelname door zowel leden als niet-leden.

Afbeelding