Commissaris van de koning Wim van de Donk (rechts) installeerde vrijdag de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel: de 44-jarige Han Looijen uit Zaltbommel. (Foto: Albert Stolwijk).
Commissaris van de koning Wim van de Donk (rechts) installeerde vrijdag de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel: de 44-jarige Han Looijen uit Zaltbommel. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

HAN LOOIJEN (44) VOLGT JAN POMMER OP IN SINT-MICHIELSGESTEL

Nieuwe burgemeester ziet uitdagingen

Tijdens een speciale raadsvergadering is Han Looijen vrijdag geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel door commissaris van de koning Wim van de Donk. De 44-jarige VVD'er volgt Jan Pommer op die na zestien jaar burgemeesterschap de ambtsketen heeft neergelegd en met pensioen is.

Afkomstig uit Zaltbommel heeft Looijen een uitgebreide ervaring in het openbaar bestuur en het bedrijfsleven. Hij was acht jaar wethouder in Zaltbommel voor zijn partij, formateur voor het nieuwe college van B en W in 's-Hertogenbosch en was adviseur bij wervings- en selectiebureau Geerts & Partners in Vught.

Bovendien vervulde Looijen de rol als programmamanager Weerbaar Bestuur voor het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Raadsleden zette hij twee programma's op in de strijd tegen ondermijning. Ook in Sint-Michielsgestel wil Looijen de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld tegengaan.

TEKORTEN

Looijen had een goede indruk van 'zijn' nieuwe gemeente. ,,In de afgelopen maanden werd duidelijk dat ons gezin van harte welkom is", zei hij in een toespraak. Er zijn echter, naast ondermijning, voldoende uitdagingen binnen Sint-Michielsgestel, aldus Looijen. Zo heeft ook die gemeente te maken met financiële tekorten in de jeugdzorg. ,,Hoewel we de komende maanden fikse uitdagingen op ons pad zullen krijgen, kijk ik uit naar de samenwerking met de gemeenteraad."


Theereis Sri Lanka

Rianne Doornekamp van theetuin 't Bakhuys in Lennisheuvel verzorgt in januari een twaalfdaagse theereis naar Sri Lanka. Reizigers zien het hele productieproces van de thee. Wie mee wil, kan zich aanmelden via e-mail: bakhuys@hightea-theetuin.nl.