Afbeelding
Foto:

50.000 MUZIEKLIEFHEBBERS OP VELDER

'Iedereen voelt zich thuis tijdens We Are Electric'

LINDA VAN DE WIEL

'Live music with an electronic soul'. Zo omschrijft de organisatie zelf het festival We Are Electric. Oftewel: muziek, dans en een hoop gezelligheid. Deze drie elementen brachten afgelopen weekeinde een slordige 50.000 bezoekers op de been. Tweelingbroers Rens en Ties Vervoort (29) uit Boxtel wisten het dancefestival op landgoed Velder in Liempde voor de zesde keer te vinden. Ties: ,,We gaan al vanaf editie één naar We Are Electric. En nu spelen we voor het tweede jaar op rij een thuiswedstrijd."

,,We zijn gisteren in alle rust gearriveerd, hebben het terrein verkend en het programma doorgenomen", vertelt Rens zaterdag aan het begin van de avond. ,,Toen zijn we naar shows gaan kijken. Hoogtepunten van vrijdag waren voor mij Maduk, High Contrast en Pendulum."

Ties vult aan: ,,Daar hebben we inderdaad lekker op gedanst. Gelukkig werk ik in het onderwijs en kan ik vanaf maandag zes weken bijkomen. Het mooie aan dit festival? Iedereen komt hier om lol te maken."

Zo ook Rotterdammer Rik van Bloois (24). Samen met een achttal vrienden - een goed gezelschap volgens de festivalganger - geniet hij van het evenement in de Velder Woods, zoals de organisatie deze locatie aanprijst bij het publiek. ,,Ik kijk erg uit naar de band Oscar and the Wolf, maar ook naar house-act Disclosure en drum-'n-bass-duo Delta Heavy. Vooral dikke drum-'n-bass hoor ik graag", vertelt de Zuid-Hollander.

FRIS EN FRUITIG

We Are Electric telt zes festivaltenten met klinkende namen als Smèrrig, Crash en Snare. Ties en Rens gaan voor een vette hap en hebben keuze genoeg tussen alle verschillende eettentjes: pizza, friet, Surinaamse gerechten en broodjes hamburger. ,,Het mooie van dit festival: elke dag treedt er wel een headliner op. Daarnaast is de keuze in muziek enorm. Bepaalde acts als The Chemical Brothers willen we graag zien. Verder kijken we op de app van het festival en zien we wel waar we terecht komen", stelt Rens.

Ties: ,,Als het niets is, lopen we verder. Keuze genoeg hier op We Are Electric. Op deze manier zijn we al door veel onbekendere acts positief verrast."

Hoewel de thuiswedstrijd veel voordelen heeft voor de Boxtelse tweeling is er ook een nadeel. Rens: ,,We wonen zó dichtbij dat we niet op de camping staan. Daardoor missen we wel een stukje beleving. Maar ja, het is ook tof dat zo'n vet festival bij ons om de hoek is."

Ties: ,,En één groot voordeel: mijn vriendin moest vanochtend werken en bracht me ontbijt op bed. Daarna heb ik me omgedraaid en heb ik nog een paar uurtjes heerlijk geslapen. Ik ben nu weer fris en fruitig."

VEILIGHEID

Een thuiswedstrijd is We Are Electric niet voor Mark te Slaa (25): ,,Ik heb een eindje gereisd ja. Ik kom uit Groningen. Maar het is het waard hoor. Ik kijk uit naar de shows van deejays Charlotte de Witte, Sam Feldt en Wilkinson."

Verborgen in de Beer & Cider Market was waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Boxtel te vinden. ,,De sfeer is ontspannen hier. Ik kijk natuurlijk vooral vanuit het oogpunt veiligheid en het festival is goed georganiseerd. Dus ik kan met een gerust gevoel sfeer proeven. Welke acts ik nog ga bekijken? Dat laat ik aan mijn zoon en dochter over."

Inmiddels is het zondag. De gebroeders Vervoort hebben een mooie zaterdagavond beleefd. ,,De muziek was dik en hard. Vooral deejay Charlotte de Witte klapte er goed op. Haar optreden was een mooie afsluiter van de avond", vindt Rens.

Ook het optreden van The Chemical Brothers op zondag viel in de smaak bij de broers. Rens: ,,Zij vormden de topact van het weekend. Al onze vrienden zijn het ermee eens. Het was extreem druk in de tent en er werd flink gedanst. Ties en ik staan zelf ook geen seconde stil op een festival. Wij komen om te dansen!"

Dansen deden de broers overigens pas later op de dag, ,,We moesten even op gang komen hoor. We hebben een aantal uur gerelaxed in het gras om in de avond weer flink gas te kunnen geven. Bij onze Boxtelse deejay Sam Feldt (lees elders op deze pagina - red.) stonden we vooraan", aldus Ties.

NAGENIETEN

En dan is het maandag. We Are Electric is voorbij en het uitrusten kan beginnen. ,,Ik moet echt even op krachten komen hoor", zegt Rens met schorre stem. ,,Hoe ik dat ga doen? Door rustig aan te doen en gezond te eten. Én ik ga nagenieten door alle filmpjes en foto's nog eens bekijken en een Spotify-lijstje met mooie nummers te maken."

En volgend jaar? Dan is de feestende tweeling weer present op het volgens hen leukste festival van het jaar. ,,Daar is geen twijfel over mogelijk. Want iedereen voelt zich thuis tijdens We Are Electric."

FOTO ONDER: De tweelingbroers Ties (links) en Rens Vervoort (29, tweede van rechts) uit Boxtel mogen gerust fans genoemd worden van We Are Electric. Zij bezochten het festival al zes keer eerder; sinds 2018 in eigen omgeving. Toen verhuisde het festijn van het E3-strand in Eersel naar landgoed Velder in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).