Janne de Haan (links) van JRC Ducks weet samen met Rianne Boer (rechts) dat VF Pirates een honk steelt. (Foto: Hans Verberk).
Janne de Haan (links) van JRC Ducks weet samen met Rianne Boer (rechts) dat VF Pirates een honk steelt. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ZUUR VERLIES VOOR HONKBALLERS IN NIJMEGEN

Softbalsters Ducks breken geen potten

De softbalsters van Ducks speelden zondag in sportpark Den Wielakker twee wedstrijden tegen VF Pirates uit Amsterdam. De thuisploeg was erop gebrand hun winstreeks voort te zetten; afgelopen weken werden al vier punten bij elkaar gesprokkeld wat leidde tot een derde plek in de poule. Maar beide keren verloor de Boxtelse formatie. De honkballers van Ducks traden in Nijmegen aan tegen Hazenkamp en verloren eveneens teleurstellend.

Pirates liet aan slag meteen zien welke kwaliteiten zij in huis heeft. De eerste slagvrouw sloeg namelijk een verre driehonkslag in het linksveld. Ducks was wakkergeschud, want de volgende slagvrouwen werden snel uitgemaakt waardoor de schade beperkt bleef tot slechts één tegenpunt.

Aan slag kregen de Boxtelse vrouwen geen grip op de pitcher van Pirates. De ploeg uit Mokum bleek een maatje te groot en haalde in de tweede inning liefst zeven punten binnen. De wissels van Ducks mochten niet baten: het duel eindigde in 0-12 voor de Amsterdammers.

PITHCER ACHTER DE HAND

De plaatselijke softbalploeg speelde echter nog een wedstrijd tegen Pirates en had daarvoor pitcher Inge van Geel achter de hand. Door haar sterke spel en een goede Boxtelse verdediging, had Pirates tot de zevende inning een minimale voorsprong: 0-1. In de spannende wedstrijd voelde Ducks opnieuw een overwinning aankomen. Toch sloegen de gasten in de zevende inning Pirates nog drie punten bij elkaar dankzij verschillende knappe honkslagen.

Ducks had veel moeite met de startende werper van Pirates, dus die werd aan het einde opnieuw ingezet. Het plan lukte en de Boxtelse vrouwen wisten niet meer te scoren. Eindstand: 0-4.

Beste slagvrouw aan Ducks-zijde: Nikki van Nes met een slaggemiddelde van 0,750. De vrouwen gaan nu de zomerstop in. Op zondag 1 september spelen zij hun eerstvolgende wedstrijden tegen Sparks in Haarlem.

ZWAKKE START

Op de dag dat de vrouwen thuis speelden, moesten de honkballers naar Nijmegen om aan te treden tegen Hazenkamp. De Boxtelse formatie begon zwak en incasseerde elf punten over drie innings. In de vierde inning kwam Ducks pas op gang en kwam terug tot 11-3, mede dankzij een tweehonkslag van Bram van der Horst.

Hazenkamp had moeite met aflossend werper Jeroen van Nes en kon weinig tegen hem inbrengen. Ducks sprokkelde daarentegen in de vijfde inning nog een puntje. De Nijmegenaren maakten nog een puntje in de zesde inning, maar in de volgende drie slagbeurten (mede dankzij honkslagen van Jan van der Wielen en Remco van Nistelrooij) liepen de Boxtelaren nog verder in: 12-7.

De gastheren vonden de Boxtelse inhaalreeks in de achtste inning welletjes, scoorden driemaal en brachten de eindstand op 15-7. Ondanks het verlies, behield Ducks de tweede plek. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Van der Wielen met drie uit vier.

KNAPPE PITCHING

Zaterdag speelden junioren-softbalsters in Den Wielakker tegen Orioles uit Bergschenhoek. Pien Toemen stond knap te pitchen: in de eerste twee innings scoorde de tegenstander niet en Ducks maakte vijf punten. In de derde inning kwamen de bezoekers op stoom en maakten vijf punten. De Boxtelse meiden lieten zich niet uit het veld slaan en scoorden dankzij onder meer fanatieke honklopen (waarbij veel honken werden gestolen) vijf punten. Dankzij drie puike vangballen werd een verdiende zege over de streep getrokken: 10-8.

FOTO BOVEN: Janne de Haan (links) van JRC Ducks weet samen met Rianne Boer (rechts) dat VF Pirates een honk steelt. (Foto: Hans Verberk).

Uitslag vrijdag 5 juli

SH2.: Ducks - Blue Lions Tilburg        0-11

Uitslagen zaterdag 6 juli

PH1: Ducks - Royals        6-11

JH1: Uden Red Sox - Ducks        13-9

JS1: Ducks - Orioles        10-8

Uitslagen zondag 7 juli

SH1: Hazenkamp - Ducks        15-7

SH2: Seven Hills - Ducks        11-5

DS1: Ducks - VF Pirates        0-12

DS1: Ducks - VF Pirates        0-4

Programma zaterdag 13 juli

JH1: Ducks - Mulo        14.00


'DE PAGAAI' OPENT INSCHRIJVING RONDJE BOXTEL BY NIGHT

Kanotocht toont Boxtel van heel andere kant

De inschrijving voor de jaarlijkse kanotocht Rondje Boxtel By Night is geopend. Dit keer vindt het sfeervolle peddelevenement op rivier de Dommel plaats op zaterdag 14 september. Wie daar niet op wil wachten, kan nu al elk weekeinde tussen 10.00 en 13.00 uur het Rondje Boxtel varen bij kanovereniging De Pagaai.

Kanoërs kunnen de bijna tien kilometer lange vaartocht over de Dommel tot oktober afleggen op zaterdag en zondag. Bij het clubhuis van De Pagaai aan de Voetboog krijgen deelnemers deskundige uitleg over de route, de doorgang van de glijgoot en alle overige spelregels. Kanoërs beleven vanaf het water een heel andere kant van Boxtel.

VERLICHTE BOOTJES

Boxtel By Night start om 18.00 uur als deelnemers bij het clubhuis van De Pagaai aan de Voetboog de kano's versieren, onder meer met verlichting. Dat gebeurt onder de muzikale klanken van de Beyersland Kapel uit Lennisheuvel. Rond 21.00 vertrekken de peddelaars. Bij terugkomst worden deelnemers en bezoekers getrakteerd op een barbecue, drankje en feestelijke muzikale klanken van een deejay. Deelname kost 7,50 euro per persoon, wie een eigen kano meebrengt krijgt twee euro korting.

Tijdens deze avond worden alle bruggen voorzien van sfeervolle verlichting en ook diverse bewoners van de rivieroever hangen lampjes in hun tuin. De mooist verlichte tuin komt in aanmerking voor een leuke attentie.

VEEL ACTIVITEITEN

Ook wordt dit seizoen weer een vaartocht gehouden voor mensen met een beperking van woonzorgroep De Munsel. Daarvoor worden de kano's van De Pagaai omgebouwd tot catamarans. Bovendien ondersteunen leden van De Pagaai het Dommeltheater dat zondag 22 september wordt gehouden. In november volgt een lichtjestocht vanaf kasteel Stapelen tot aan de Zwaanse Brug in het kader van Allerheiligen.

Een plekje reserveren voor of meer informatie krijgen over een van deze activiteiten, kan via telefoonnummer 06-20 08 29 82 (na 18.00 uur) of via e-mail: contact@depagaai.nl.

FOTO ONDER: Rondje Boxtel By Night is een van de hoogtepunten van het zomerseizoen. Leden van kanovereniging De Pagaai organiseren de activiteit dit jaar op zaterdag 14 september. (Foto: Daisy Renders, 2016).

Afbeelding