Afbeelding
Foto:

Van Ooijen wint NK én pakt 10e Boxtelse titel

GOLF

Nadat zij een dag eerder de Nederlands titel in de afdeling Super Seniors opeiste, won Gerian van Ooijen vrijdag 21 juni ook het Boxtelse golfkampioenschap bij de vrouwen. Een prestatie die zij voor de tiende keer op rij leverde. Bij de mannen trok Rob van der Steen aan het langste eind tijdens de plaatselijke titelstrijd, die in Someren werd gehouden.

Van Ooijen was in Someren twee slagen beter dan de nummer twee, Charlotte Swinkels. Bij de mannen bleek na het spelen van achttien holes twee spelers hetzelfde aantal slagen nodig gehad te hebben. Op basis van de regels werd uiteindelijk Van der Steen uitgeroepen tot winnaar, Rob Klok werd tweede. Er werd tevens een tweede spelvorm beoefend, het zogenaamde stableford. Hierbij ging Riet van der Heijden er met de prijzen vandoor bij de vrouwen en bij de mannen won Erik van Weert.

Het nationaal golfkampioenschap werd gedurende twee dagen gehouden in Hattem. De deelnemers ondervonden op woensdag veel hinder van zware regen en onweer, maar Van Ooijen liet zich daardoor niet afleiden. Op donderdag waren de omstandigheden waar onder gespeeld werd, veel beter. De Boxtelse noteerde op de baan met par 68 rondjes van 78 en 75 voor een totaal van zeventien boven par. Daarmee had zij zeven slagen voorsprong op haar naaste concurrent.

FOTO ONDER: Gerian van Ooijen en Rob van der Steen schreven dit jaar het Boxtels golfkampioenschap op hun naam. (Foto: eigen collectie).


Boxtels duo fietst 400 km in strijd tegen Alzheimer

Vierhonderd kilometer fietsen de Boxtelaren Martijn van Gils en Marchel Kluijtmans op zaterdag 21 en zondag 22 september. Ze gaan voor de derde keer deze uitdaging aan om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De tocht heet 2bike4alzheimer.

Beide fietsers hebben een persoonlijke reden om mee te strijden tegen de hersenaandoening: Van Gils werkt op een afdeling met dementerende ouderen en Kluijtmans' opa leed aan dementie.

Doorgaans fietsen teams van vier personen de afstand in estafettevorm. Van Gils en Kluijtmans rijden de gehele afstand met z'n tweeën. Mensen die willen doneren, kunnen dat doen door de teamnaam 'Ga je mee verdwalen, wij weten de weg' in te voeren via www.2bike4alzheimer.nl.


Kort Nieuws

Seniorenwandeling

Natuurgroep Gestel houdt iedere tweede woensdag van de maand wandelingen voor senioren. Onder leiding van een gids gaan deelnemers anderhalf uur op pad in Sint-Michielsgestel en omgeving. Woensdag 10 juli vertrekken zij om 10.00 uur vanaf het kantoor van Brabants Landschap, Haanwijk 4a. Na afloop wordt een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd. Meer informatie is verkrijgbaar bij Michel van de Langenberg, telefoonnummer 06-22 43 29 41 of e-mail: michel.langenberg@home.nl.