Afbeelding
Foto: REROPhotpgraphy | Sander van Gils

Politie rolt groot drugslab op in Esch

PÅL JANSEN

De politie heeft gisteren een drugslab opgerold in de kelder van een villa aan het Broxven in Esch. Daarbij zijn een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige vrouw uit Hongarije aangehouden. De man woonde er sinds twee jaar, vertelt buurtbewoner Frans van de Zande: ,,Hij was altijd zeer vriendelijk als ik met 'm sprak en vertelde dat hij meubels van en naar Hongarije vervoerde."

,,Ik zag de inval deze vanochtend vanuit ons raam gebeuren. Opeens wemelde het van de politie in de straat", vertelt Van de Zande. Zes à zeven agenten vielen de woning aan het Broxven in Esch rond zeven uur binnen. In de buurt viel het al eerder op dat er op vreemde tijdstippen auto's bij de villa rondreden. Maar meer ook niet. ,,Helemaal niet wat er nu gezegd wordt", aldus Van de Zande.

Zo laat de politie weten dat er in de kelder onder meer een productieketel van duizend liter stond. In de schuur stonden tal van vaten met drugsafval. Het gaat om een groot drugslab, aldus een politiewoordvoerder. Er werd olie gemaakt als grondstof voor amfetamine.

De politie viel de villa binnen naar aanleiding van een anonieme tip. Opruimdienst Seon heeft op last van de politie Oost-Brabant de kelder leeggehaald.

FOTO BOVEN: Politie Oost-Brabant rolde gisterochtend een groot drugslab op aan het Broxven in Esch. (Foto: Sander van Gils).