Afbeelding
Foto: Hans Verberk

STREETART-KUNSTWERK OP ZIJGEVEL PODIUM BOXTEL

SintLucas toont creativiteit met graffiti

Buiten laten zien wat er binnen gebeurt, dat is de gedachte achter het straatkunstwerk dat sinds kort de zijgevel van mbo-vakschool SintLucas siert.

Niet alleen het plein voor de hoofdingang krijgt daardoor een kleurrijke uitstraling, ook de buitengevel van theaterzaal Podium Boxtel ondergaat hierdoor een metamorfose.

De kunstenaars Kasper van Leek uit Bergeijk en Niels van Swaemen uit Veldhoven hebben de graffiti aangebracht. Een klus waar ze veertien dagen mee bezig waren en die vorige week is afgerond. Heel wat spuitbussen heeft het tweetal leeggespoten. De schildering toont de creativiteit en het ambachtelijke van de mbo-vakschool.

(Foto: Hans Verberk).


OPRICHTSTER BABS VAN GEEL ONTMOET KONINGIN IN BREDA

Máxima op bezoek bij 'Met Je Hart'

Babs van Geel, oprichter van stichting Met Je Hart, ontving eind mei uit handen van koningin Máxima een Appeltje van Oranje. Het Oranje Fonds waardeerde daarmee het initiatief dat de voormalig inwoner van Boxtel nam om ontmoetingen te organiseren voor kwetsbare ouderen. Gisterochtend ontmoette Van Geel de vorstin opnieuw; Máxima bezocht een bijeenkomst van stichting Met Je Hart in Breda en brunchte met ouderen.

Burgemeester Paul Depla ontving de koningin en begeleidde haar naar een grand café in de wijk Ginneken. Daar ging Máxima onder andere in gesprek met de lokale initiatiefnemers van Met Je Hart. Zij toonde zich enorm enthousiast over de stichting. Tegenover de Bredase nieuwssite noemde Máxima het effect van Met Je Hart 'enorm'. Ze vond het ontzettend waardevol dat de stichting ouderen blij maakt. Door het Appeltje van Oranje uit te reiken, hoopt de koningin dat meer mensen het goede voorbeeld gaan volgen.

BIJNA DERTIG AFDELINGEN

Landelijk zijn er bijna dertig afdelingen van Met Je Hart, onder meer in Boxtel. Van Geel startte in 2013 in Utrecht met de campagne 'Eet met je hart'. Aan het einde van het jaar vragen deelnemende restaurants gedurende een periode van zes weken vrijblijvend een euro extra per couvert aan hun gasten. De opbrengst wordt gebruikt ten behoeve van activiteiten voor kwetsbare ouderen. Ontmoeting staat daarin centraal. Verspreid over het land zijn meer dan duizend vrijwilligers actief. Zij zorgen dat ouderen worden uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht. De kracht van de ontmoetingen is dat ze terugkerend zijn. Daarnaast worden diverse senioren zelf actief als vrijwilliger.

OP DE FOTO: In mei overhandigde koningin Máxima (links) het Appeltje van Oranje in paleis Noordeinde aan Babs van Geel, Hélène Schneiders en Ivy van Geel (v.l.n.r.) van stichting Met Je Hart. Zij kregen zelfs het grootste Appeltje. (Foto: Oranje Fonds | Bart Homburg).


Oranje dino zoekt vier sokophouders...

HENK VAN WEERT

De kunststof dinosaurus die twee jaar geleden op de rotonde La Salle in Boxtel werd geplaatst, een replica van de Styracosaurus, heeft in het kader van het WK vrouwenvoetbal een oranje uitdossing. Het beest heeft zelfs sokken in de nationale kleur. Maar die zitten niet écht gemakkelijk. Dus schoten twee Boxtelse vriendinnen te hulp.

De vrouwen die de uitstulpingen van de dino bij bijzondere gelegenheid een kleurige muts aantrekken, waren zaterdagavond volop in de weer op de rotonde. Bij navraag bleek dat de sokken die ze de replica hebben aangetrokken, steeds omlaag zakten.

Omdat de poten niet kunnen worden opgetild, maakte het tweetal er een soort beenwarmers van. Die zijn aan de achterkant vastgemaakt met tie-wraps. ,,Dat werkte niet echt afdoende. Zaterdag probeerden we het probleem op te lossen, maar dat is nog niet gelukt. De sokken blijven afzakken", grinnikt een van de twee vrouwen. Zo lang de dino blijft staan, gaat het duo door met de versieringen; er komen altijd leuke reacties op.

Het Nederlands vrouwenelftal plaatste zich gisteravond in Lyon, in de verlenging van een spannende wedstrijd tegen Zweden, met 1-0 voor de finale. Daarmee is de uitdossing nóg toepasselijker geworden.

Hopelijk helpt de oranjekoorts van de Boxtelse dino de ploeg van Sarina Wiegman zondag om ook de Verenigde Staten te verslaan en daarmee Nederlandse voetbalgeschiedenis te schrijven. Voor het eerst zou een Oranje-voetbalteam een wereldtitel binnenslepen. Of dat ook van sokophouders af zal hangen, is de vraag... (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding