'Na de zomer duidelijkheid over Oosterhof'


HENK VAN WEERT

Hoe gaat de gemeente Boxtel om met de tegenstrijdige uitkomsten van de onderzoeken die zijn gedaan naar de uitbreiding van winkelcentrum Oosterhof? Dat wilde fractievoorzitter Joep Schalkx van Combinatie95, de grootste coalitiepartij, dinsdag weten. Wethouder Eric van den Broek (economische zaken) zal in september de gemeenteraad informeren over de voortgang van de gesprekken die hij momenteel voert met diverse partijen.

Uitbreiding en renovatie van het in 1985 geopende winkelcentrum aan de Beneluxlaan in Boxtel-Oost is volgens de wethouder een belangrijk thema voor veel partijen. Te denken valt daarbij aan vastgoedeigenaren, winkeliers, concurrenten, maar ook omwonenden. Met die laatste groep praat Van den Broek komende maandag. ,,Het gaat erom dat we uiteindelijk een integrale afweging maken voor een optimale visie. Maar duidelijk is dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken. We streven echter naar een transparant proces voor alle betrokkenen." Inhoudelijk wilde de wethouder nog niet ingaan op de gesprekken die hij al voerde. ,,Maar daarbij komen alle rapportages die zijn verschenen aan bod."

TEGENSTRIJDIG

Op de vraag van Schalkx wie de diverse rapporten met tegenstrijdige uitkomsten gaat beoordelen, antwoordde burgemeester Fons Naterop dat van een beoordeling geen sprake zal zijn: ,,Een belangenafweging is in dit geval een betere omschrijving." ,,Maar ik hoop dat die toch wel een goede onderbouwing krijgt", aldus de fractievoorzitter van Combinatie95.

Een aanvraag voor de uitbreiding en renovatie van winkelcentrum Oosterhof was volgens wethouder Van den Broek dinsdag nog niet ontvangen door het gemeentebestuur.