UNANIEME MOTIE:

Boxtel tolereert hinder Vion niet langer

HENK VAN WEERT

Een steun in onze rug bij de onderhandelingen met Vion; hier kunnen we mee vooruit. Zo omschreef burgemeester Fons Naterop dinsdagavond de motie waarmee alle raadsfracties het college opdroegen overlast door de vleesverwerker uit te bannen. ,,We willen Vion niet meer ruiken."

Vion wil flink uitbreiden en heeft daarvoor een vergunning aangevraagd. Maar met de geur- en verkeershinder moet het nu toch eindelijk eens afgelopen zijn, vindt de voltallige gemeenteraad. Als de onderhandelingen, die het college daarover met het bedrijf op Boseind voert, niet tot dit gewenste resultaat leiden, moet de gemeente Boxtel alle juridische mogelijkheden aanwenden om zo een einde te maken aan de overlast.

Vorige maand overhandigde de belangengroep La Vie En Rose in de raadsvergadering een petitie aan om de geur- en geluidshinder van Vion nu eens afdoende aan te pakken.

Burgemeester Naterop vertelde dinsdag dat hij inmiddels een constructief gesprek heeft gehad met Mirjam Bemelmans van de werkgroep. Daarin heeft hij toegezegd La Vie En Rose 'mee te nemen' in het verdere proces rond de vergunningverlening aan Vion.


'Mogelijkheden volop voor meer reuring Markt'

VERVOLG VOORPAGINA

De vernieuwde Markt gaat zijn eerste zomer in. Maar vooralsnog worden in deze periode geen nieuwe concrete, activiteiten op touw gezet op het centrumplein. Wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel ziet echter wel enkele initiatieven ontstaan.

,,Er zijn in mijn contacten met ondernemers al best wat ideeën genoemd. Bijvoorbeeld over het organiseren van een muziekevenement op het podium bij het beeld van Stop Voets en het inrichten van grotere terrassen. Ik sta overal voor open. Er zijn volop mogelijkheden om meer reuring op de Markt te brengen", aldus Van den Broek.

Centrummanager Berry Dankers moedigt initiatieven in ieder geval aan: ,,De spiegeltent in kasteelpark Stapen zorgde drie weken lang dagelijks voor evenementen. Er is dus echt wel animo. Kom op, daar zijn die horecamensen toch ondernemer voor? Wat mij betreft: hoe meer evenementen, hoe beter."


Voedseltuin is naarstig op zoek naar vrijwilligers

Nu het volop zomert en de planten de grond uit schieten, heeft Voedseltuin Boxtel dringend extra vrijwilligers nodig.

Voedseltuin Boxtel kweekt op een deel van het terrein van De Kleine Aarde groenten en fruit voor Voedselbank Boxtel en omstreken. De verse producten dragen bij aan een gevarieerd menu voor mensen die rond het sociaal minimum leven. Boxtelaren met groene vingers steken er geregeld de spade in de grond, maar extra handen zijn zeer gewenst. Wie wil helpen, kan telefonisch contact opnemen met Theodoor van Leeuwen via telefoonnummer 06-53 15 53 61.


Swingen

Deejay Joop draait op kermiszaterdag 17 augustus muziek uit de jaren zeventig en tachtig in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56. Kaartjes zijn te koop à 7,50 euro bij Rembrandt en Natasja Fashion (Rechterstraat). Vooraf is er een barbecue; deelname daaraan kost 19,50 euro.

Politie

Botsing

In de Van Hornstraat in Boxtel vond zaterdagmiddag rond 13.20 uur een botsing plaats tussen een auto en een scooter. Beide voertuigen liepen behoorlijk wat schade op. Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse, de bestuurder van de scooter is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.