Bieb-medewerkers lezen voor in de buitenlucht

Medewerkers van Babel Bibliotheek Boxtel lezen dinsdag 9 juli vanaf 14.00 uur voor uit een prentenboek. Niet in de bieb aan de Burgakker, maar buiten bij de Kinderboerderij aan het Apollopad.

In juli en augustus vervallen de reguliere voorleesactiviteiten in de bibliotheek. Blijkt het geen mooi voorleesweer te zijn, dan worden via Facebook wijzigingen doorgegeven. Dat gebeurt via de pagina's @Bibliotheekboxtel of @Babeldenbosch. De tweede voorleesmiddag is op dinsdag 6 augustus.

Het reguliere voorlezen in de bieb op woensdagmiddag en het voorleeshalfuurtje voor kinderen boven de twee jaar op vrijdagochtend vervallen in de schoolvakantie.


Kinderboerderij houdt een dubbeltjesmarkt

Volgens traditie houdt Kinderboerderij Boxtel in de eerste en laatste week van de schoolvakantie haar dubbeltjesmarkten. Zo ook dit jaar.

Op woensdag 10 juli vindt de eerste markt plaats tussen 14.00 tot 16.00 uur in de generatietuin aan de overkant van de boerderij. Kinderen mogen hun oude speelgoed verkopen op een kleedje in de tuin, aanmelden is niet nodig. De markt gaat altijd door, deelname en entree zijn gratis.


Archeologie in de Liempdse achtertuinen

Opgravingen vinden meestal plaats in het buitengebied. Maar dat is vanaf zaterdag 6 en zondag 7 juli anders. Dan start bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd in Liempde het onderzoek CARE. Dat wordt uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam (UvA) en vier andere Europese academies. En door de inwoners...

Deelnemers graven namelijk een gat met een oppervlakte van een vierkante meter, bijvoorbeeld in hun eigen achtertuin. Vervolgens begint een onderzoek naar sporen uit het verleden. De leiden tot een eerste schets van de ontstaansgeschiedenis van Liempde. Daarnaast leren inwoners van alles over wat er onder de grond zit waarop ze dagelijks lopen. Deelname is gratis, aanmelden kan via info@kekliemt.nl. Ook de heemkundestichtingen uit onder meer Boxtel, Esch en Gemonde doen aan het project mee.