Gemonds gilde grossiert in prijzen tijdens kringdag

Het Gemondse gilde Sint-Joris, Catharina, Antonius en Sebastiaan heeft een druk en succesvol weekend achter de rug, met verschillende prijzen als resultaat.

Zaterdagmiddag gaf het gilde acte de présence bij het afscheid van inmiddels oud-burgemeester Jan Pommer. Samen met de gildes uit Sint-Michielsgestel, Den Dungen en Berlicum brachten de Gemondenaren een vendelgroet.

Een dag later stond de jaarlijkse gildedag van kring Maasland op de agenda in Nieuwkuijk. De Gemondenaren waren hier succesvol. Vooral bij het geweer- en kruisboogschieten lieten ze zich gelden, op beide onderdelen wonnen de viertallen de eerste prijs. Bovendien namen individuele schutters in deze twee categorieën respectievelijk de eerste drie en de eerste vier plaatsen op de ranglijst in.

Daarbij komen nog eerste prijzen voor de trombegeleiding bij het vendelen, voor jeu de boules en het groepsbazuinblazen en tweede prijzen bij het groepsvendelen, groepstrommen voor de jeugd en bazuinblazen klasse A. De mooiste zilverprijs leverde de eerste plaats bij de beoordeling van de optocht in de B-categorie op.


Essche fanfare zet zes jubilarissen in het zonnetje

Fanfare Sint-Willibrordus sluit zaterdagmiddag 6 juli het seizoen af met een concert waarbij zes jubilarissen worden gehuldigd.

Het optreden vindt plaats op het terrein van Autoservice Van de Zande (Broxven) en begint om 16.00 uur. Bij slecht weer vindt het optreden binnen plaats. Tijdens het concert worden zes trouwe leden in het zonnetje gezet. Rini van Grinsven en rustend lid Johan Sterks zijn allebei vijftig jaar lid van de vereniging. Oud-voorzitter Gerrie van der Mee is veertig jaar muzikant, rustend lid Jan van Schijndel is een kwarteeuw lid, terwijl zowel Frank van der Pasch als Monique Timmers 12,5 jaar lid van Sint-Willibrordus.

Politie

Reanimatie

Een traumahelikopter landde zaterdagmorgen in Esch. De hulpverleners waren ingeschakeld voor een reanimatie in een woning aan de Witvensedijk. De betrokkene is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.