Afbeelding
Foto: Piet van Oers

VAN LOOSBROEK ZOEKT UITBATER

Nieuwe eigenaar voor restaurant Molenwijk

JAN HERMENS

Het voorlopig koopcontract is maandag getekend. Patrick van Loosbroek, directeur van het horrenbedrijf Unilux op bedrijventerrein Ladonk, wordt de nieuwe eigenaar van restaurant Molenwijk. Hij neemt de horecaonderneming over van uitbater Karel Wijnen. Van Loosbroek gaat het bedrijf niet zelf exploiteren.

De overdracht van het karakteristieke etablissement in wandelpark Molenwijk is pas in december. Van Loosbroek: ,,Het is de bedoeling dat een uitbater de zaak gaat runnen. Ik ben alleen eigenaar en wil het terras uitbreiden. En misschien combineer ik het restaurant wel met een bistro of iets dergelijks. Ik zie voor me dat sporters of recreanten na een wandeling van een hapje en een drankje genieten op dat terras, de mooiste plek van Boxtel."

ERFPACHT

Het terrein waar ooit de midgetgolfbaan lag, wordt geen eigendom van Van Loosbroek. ,,Dat huur ik. Concrete plannen heb ik er nog niet mee." De grond waarop het restaurant staat, is - net als de rest van park Molenwijk - eigendom van de gemeente Boxtel. Via erfpacht krijgt Van Loosbroek er de beschikking over. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de formaliteiten daaromtrent geregeld.

Karel Wijnen is sinds 2001 eigenaar van restaurant Molenwijk. Hij onthoudt zich desgevraagd van commentaar.

FOTO ONDER: Restaurant Molenwijk, hier enigszins verscholen in het groen, verandert van eigenaar. De overdracht is in december. Het etablissement bevindt zich op een fraaie locatie in Boxtel. (Foto: Piet van Oers).