Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HONKBALLERS DUCKS PAKKEN VOLLE WINST

Tweede zege voor softballers Ducks

De softballers van Ducks speelden zondag 30 juni in het Limburgse Beek voor een dubbele wedstrijd tegen Cheetahs. Ze verloren de eerste en wonnen de tweede partij. De honkballers speelden uit in Nuenen en pakten de volle winst.

De vrouwen van Ducks kwamen niet lekker uit de startblokken en scoorden geen punten in de eerste inning. Cheetahs wel, de ploeg sleepte er twee binnen. Ducks kreeg geen grip op de pitcher van de tegenpartij en de wedstrijd eindigde in een ruime 10-0 overwinning voor Cheetahs.

ZEGE

De tweede wedstrijd begonnen de vrouwen van Ducks met goede moed. Colette Wind kwam op de honken en Rianne Boer sloeg wind over de thuisplaats door een prachtige tweehonkslag. Cheetahs scoorde ook twee punten. De Boxtelse vrouwen waren scherp aan slag en wisten de druk op te voeren voor Cheetahs. Ducks behield een kleine voorsprong en in de laatste inning stond het 5-3 voor Ducks. De thuisploeg begon aan de laatste slagbeurt, de enige kans om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Gedurende deze spannende inning maakte Cheetahs nog één punt. Door goed teamwork namen de vrouwen van Ducks de winst mee naar huis. De wedstrijd eindigde met 4-5 in het voordeel van de Boxtelse formatie. De zege betekent de tweede winst voor de vrouwen in de nieuwe competitie en ze zijn vastberaden deze stijgende lijn voort te zetten.

MANNEN

De mannen van Ducks bezochten de honkbalploeg van Nuenen met als doel de volle winst te pakken. Dat was te zien aan het scoreverloop in de eerste inning: de Boxtelaren maakten vijf punten, met name door goede honkslagen van Rogelio Cecilia, Mike de Ruijter en Jan van der Wielen.

Startend pitcher Jeroen van Nes incasseerde één puntje in de eerste inning, maar had het niet makkelijk. De Nuenense slagploeg produceerde namelijk vaak genoeg honklopers, mede door het hobbelige en kurkdroge veld waardoor de Boxtelaren veldfouten maakten. Nuenen naderde in de derde inning zelfs tot één punt. Ducks ging vervolgens punten sprokkelen: één in de vierde inning en nog twee in de zesde inning. De gastheren gaven echter niet op en lieten weer drie punten bijtekenen zodat zij Ducks naderden tot twee punten.

SLAGGEWELD

In de zevende inning wierpen de Boxtelaren alle schroom van zich af en brak het slaggeweld van Ducks los: er werden maar liefst tien punten gescoord. In de inning kwam bijna iedereen twee keer aan slag en zowat alle spelers bereikten de honken. Afsluitend pitcher Yannick Brechenmacher kwam vervolgens niet meer in de problemen zodat de eindstand na zeven innings 7-18 bedroeg. Beste slagman was Rogelio Cecilia met vier uit vijf.

Uitslagen zaterdag 29 juni

Nuenen AH1 - Ducks AH1        8-1

Stags JS1 - Ducks JS1         6-8

Uitslagen zondag 30 juni

Cheetahs DS1 - Ducks DS1        10-0

Cheetahs DS1 - Ducks DS1        4-5

Nuenen H1 - Ducks H1        7-18

Programma vrijdag 5 juli

Ducks H2 - Blue Lions Tilburg H2        19.30

Programma zaterdag 6 juli

Ducks PH1 - Royals PH1        11.00

Fastpitch Ducks JS1 - Orioles JS1        14.00

Uden Red Sox/GHSV JH1 - Ducks JH1        14.00

Programma zondag 7 juli

Ducks JS1 - Alphians JS2        11.00

Seven Hills H1 - Ducks H2        11.00

Ducks DS1 - VF Pirates DS1        14.00

Hazenkamp H2 - Ducks H1        14.30

Ducks DS1 - VF Pirates DS1        16.10


BUSH BUDDIES BEST GEKLEDE TEAM VAN DE DAG

Hockeyclub MEP viert de zomer

Hockeyclub MEP luidde zaterdag de zomer in met een familietoernooi. Het thema was 'MEP goes wild'. Twaalf grote families en 'families voor één dag' deden mee. Diverse teams vielen in de prijzen tijdens het sportieve en gezellige evenement in sportpark Molenwijk.

Er was maar één toernooiwinnaar: The Wild West. Bush Buddies ging volgens de organisatie het best gekleed. Familieteam Bongo goes Congo won de prijs voor beste opkomst en het lekkerste hapje was afkomstig van de familie Born to be Goossens.

De koperen ploert blonk de hele dag aan de hemel. Niet gek dat deelnemers af en toe verkoeling zochten en met water speelden. Het feest eindigde met een barbecue.

FOTO ONDER: Een plens water in je nek was zaterdag zeer welkome verkoeling. (Foto: Hans Verberk).


TAEKWONDOSCHOOL DEKKER ZAMELT 505 EURO IN VOOR KWF

'Een sportzaal vol mensen, dat raakt me wel'

JAN HERMENS

Gedreven instrueert sabum Ad Dekker een zaal vol sportievelingen. Zijn enthousiasme straalt af op de deelnemers, die vol vuur meedoen aan de oefeningen. Taekwondoschool Dekker hield zaterdag een open training om geld in te zamelen voor Samenloop voor Hoop in Esch en daarmee voor KWF Kankerbestrijding.

De opkomst was goed. Zestig mensen werkten zich met een glimlach in het zweet. Dekker: ,,Het emotioneerde mij, zo'n prachtige groep leden, ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden uit Boxtel en omgeving. We hebben met z'n allen 505 euro voor de Samenloop bijeengebracht."

De wandelestafette ten bate van KWF Kankerbestrijding is in het laatste weekend van augustus in Esch. Her en der worden acties gehouden om geld in te zamelen voor dit goede doel. Iedereen heeft wel op de een of andere manier met kanker te maken, vandaar de grote bereidheid van mensen om zich in te spannen voor de wandelmarathon.

INSPANNEN

Zich inspannen, dat doen de deelnemers aan de open training zeker. Op de klanken van Eye of the Tiger buigen, draaien en stoten de sporters in de lucht. De oefeningen hebben iets weg van moderne dans, maar dan met taekwondo-elementen erin verwerkt. Naarmate de clinic vordert en de spieren warm zijn - daarvoor was op deze hete zaterdag niet veel inspanning nodig - verschuiven de bewegingen steeds meer richting taekwondo. Gratie, kracht en souplesse gaan hand in hand.

FOTO LINKS: Onder aanvoering van Ad Dekker meten deze taekwondoka's hun krachten. (Foto: Albert Stolwijk).


Voedselbank

Vrijwilligers die op basisscholen lessen willen geven, daar is Voedselbank Boxtel naar op zoek. De voorkeur gaat uit naar gepensioneerden met een onderwijsachtergrond. De lessen handelen over wat de voedselbank zoal doet. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via voorzitter@voedselbankboxtel.nl.

Afbeelding