Afbeelding
Foto: Gemeente Sint-Michielsgestel

BURGEMEESTER KRIJGT COMMISSARISPENNING EN EREBURGERSCHAP

Uitbundig eerbetoon Jan Pommer

Aan een imposante loopbaan als burgemeester is een einde gekomen. Na eerder burgemeester te zijn geweest in in de gemeente Ammerzoden (later opgegaan in Maasdriel), werd Pommer in 2003 benoemd in Sint-Michielsgestel. Het uitoefenen van het ambt was voor hem geen beroep, maar een manier van leven.

Pommer vervulde zijn functie vanuit zijn basisgedachten 'ieder mens telt en 'nabij zijn'. Vanuit zijn portefeuille heeft hij op het gebied van openbare orde en veiligheid vele initiatieven genomen, waaronder buurtpreventie en de introductie van wijkagenten. Daarnaast heeft Pommer zich regionaal bijzonder ingezet voor de opvang van personen met verward gedrag.

AMBTELIJKE FUSIE

Samen met zijn toenmalige Boxtelse collega Mark Buijs bracht Pommer in 2016 de fusie tot stand tussen de ambtenarenapparten van beide gemeenten. Die werken sindsdien samen in een apart bedrijf: MijnGemeenteDichtbij.

Zaterdag, tijdens de feestelijke optredens van tal van verenigingen, brachten de gilden uit de gemeente Sint-Michielsgestel hun burgemeester een prachtige vendelgroet. Daar bleef het niet bij: Jan Pommer werd geïnstalleerd als eregildebroeder van de Gestelse Gilden Crans.

INSTALLATIE HAN LOOIJEN

De opvolger van Pommer, VVD'er Han Looijen (VVD, foto links) wordt morgen, vrijdag 5 juli geïnstalleerd. Dat gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering die om 15.00 uur begint en ongeveer een uur duurt. Looijen (foto onder ) was van 2002 tot 2010 raadslid in de gemeente Zaltbommel. Daarna was hij acht jaar wethouder in zijn woonplaats. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart vorig jaar nam hij daar afscheid.

FOTO BOVEN: Jan Pommer nam met zijn echtgenote Willy namen vrijdag en zaterdag afscheid van de gemeente Sint-Michielsgestel. De scheidend burgemeester werd door de gemeenteraad benoemd tot ereburger en ontving uit handen van commissaris van de koning Wim van de Donk (rechts) de zogeheten de commissarispenning. (Foto: gemeente Sint-Michielsgestel).


OPEN DAG OP ZONDAG 14 JULI

Liempdse imkerduo ontvangt
publiek aan Oude Postbaan

Imker Jan van de Langenberg houdt samen met zijn collega Kees van de Laar zondag 14 juli van 11.00 tot 16.00 uur open huis. Publiek is welkom aan de Oude Postbaan 41 in Liempde om van alles te leren over het leven van de honingbij.

Op meer dan tweehonderd plaatsen in Nederland kunnen belangstellenden die zondag een kijkje nemen bij bijenhouders, want het is dan landelijke open imkerijdag.

Wat is er zoal te beleven? Bijen houden is meer dan een bijenvolk in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, bezoekers mogen in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Er is tevens een korte film over bijen te zien.

MOEILIJKE TIJDEN

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers 14 juli ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland.

Tijdens de open dag wordt onder meer voorlichting gegeven over het maken van bijenhotels. Ook horen bezoekers wat geschikte bloemen zijn voor deze insecten zijn en waarom.

                ...HAN LOOIJEN...