Afbeelding
Foto: Harrie van den Berg

AVONDWANDELING DOOR BOXTEL

VVV geeft rondleiding langs bijzondere plekken

Het hele jaar door verzorgt VVV Boxtel cultuurhistorische rondleidingen. Geïnteresseerden kunnen elke laatste zondagochtend van de maand en in de zomermaanden elke woensdag- en donderdagavond genieten van een van de tien wandelingen langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van Boxtel.

Er is een nieuwe route langs naoorlogse panden die zo karakteristiek zijn voor die periode dat ze bescherming verdienen. Eveneens is de Route Stationskwartier weer terug, vernieuwd en met het station als startpunt, zodat er meer aandacht is voor de belangrijke rol die het spoor heeft gehad voor Boxtel.

STAPELEN

Woensdag 10 juli start om 19.00 uur route Kasteel Stapelen bij VVV Boxtel, Markt 36. De afstand is een kilometer. Deelnemers zien wat voor invloed de adellijke heren hadden. Niet alleen in Boxtel maar ook ver daarbuiten. Zelfs Willem van Oranje sliep ooit op het kasteel, maar ook Lodewijk XIV. Het kasteel zelf is niet toegankelijk, maar het omliggende park wel.

Donderdag 11 juli begint de wederopbouwroute Selissen om 19.00 uur in de Van Beekstraat. De afstand bedraagt bijna drie kilometer. Met hard werken en veel creativiteit zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog in korte tijd hele woonwijken gebouwd, zo ook de wijk Selissenwal.

Wie een van de wandelingen mee wil lopen, kan zich aanmelden bij VVV Boxtel, Markt 36, via telefoonnummer (0411) 68 54 43 of voor 19.00 uur aanwezig zijn bij het aangegeven startpunt. De wandelingen duren een tot anderhalf uur en deelname kost twee euro per persoon. Het hele programma is te zien op de website www.beleefboxtel.nl en in de maandelijkse Beleef Boxtel-agenda's.

FOTO ONDER: De VVV-wandelroute van woensdagavond 10 juli voert naar kasteelpark Stapelen. (Foto: Harrie van den Berg).


HCB ORGANISEERT WORKSHOPMAAND

Zomerclub van start voor Boxtelse hobbyisten

Hobbycentrum Boxtel (HCB) houdt van 22 juli tot en met 14 augustus de Zomerclub. Elke maandag en woensdag worden tijdens de zomervakantieperiode allerlei activiteiten op touw gezet aan de Baroniestraat 54.

De HCB-Zomerclub biedt diverse workshops. Zowel korte activiteiten van een uur als workshops die een hele dag duren. Die laatste zijn compleet verzorgd, inclusief lunch. Kosten zijn bovendien altijd inclusief materialen. Abonnementhouders van HCB krijgen korting, betaling wordt voor aanvang van een activiteit contant op locatie voldaan.

Enkele workshops die op de rol staan, zijn 'intuïtief Mandala-tekenen', Japanse origami, vilten, mozaïeken en leer bewerken.

Behalve in de locatie aan de Baroniestraat, zullen er ook activiteiten buiten dat pand plaatsvinden. Zoals jeu de boules en schilderen in park Molenwijk of wandeltochten in de omgeving.

AANMELDEN

Aanmelden voor de HCB-Zomerclub kan via de website www.hobbycentrumboxtel.nl. Daarop is ook het complete programma terug te vinden.


FAMILIE KERKHOF WINT TELEVISIE

Gelukkige winnaars van prijsexplosie Oosterhof

De prijsexplosie van juni heeft in winkelcentrum Oosterhof weer een paar gelukkige winnaars opgeleverd.

De volgende mensen hebben een prijs ontvangen: Tanja, Dine, de familie Hoenselaar, de familie van der Heijden, de familie Bressers, de familie Herenbeek, de familie Assmann, de familie Lamers en de familie van Wanrooij. Zij kregen waardebonnen.

TELEVISIE

De hoofdprijs, een LG smart-tv ging met de familie Kerkhof mee naar huis. Vanaf 15 juli maken klanten van winkelcentrum Oosterhof weer kans op prijzen.