Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VRIJWILLIGERS KIEZEN ACHT GOEDE DOELEN

Vincentiusvereniging verdeelt opbrengst kringloopwinkel

De Vincentiusvereniging Boxtel heeft de goede gewoonte vlak voor de zomervakantie van start gaat cheques uit te delen aan plaatselijke organisaties die zich, net als Vincentius zelf, belangeloos inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. Acht partijen verdeelden gisteren in totaal vijftienduizend euro.

De begunstigde organisaties delen in wat de kringloopwinkel van Vincentius aan de Van Leeuwenstraat afgelopen jaar heeft opgebracht. De verdeling van het geld kwam tot stand via een stemming onder de zeventig vrijwilligers van Vincentius. Gisteravond namen vertegenwoordigers van de acht uitgekozen organisaties in gemeenschapshuis De Walnoot een cheque in ontvangst nemen. Voedselbank Boxtel ontving 3.500 euro en de Voedseltuin 2.500 euro, terwijl WensAmbulance Brabant en opvanghuis Laetitia in Liempde 2.250 euro kregen. Voor Stichting Leergeld was er een cheque van 2.000 euro, wandeltuin Liduina ontving 1.500 euro, Vinckenrode vijfhonderd, net als het Braziliƫproject van Nellie Westen.

FOTO BOVEN: Vertegenwoordigers van acht goede doelen poseren met de cheque die zij gisteravond van de Vincentiusvereniging Boxtel ontvingen in gemeenschapshuis De Walnoot. (Foto: Peter de Koning).


Parochie verrast kapelaan met gouden speld

Na afloop van een feestelijke eucharistieviering in de Liempde Sint-Jans Onthoofding heeft Geoffrey de Jong zondag de gouden speld van de Heilig Hartparochie uitgereikt.

Het kleinood werd uitgereikt tijdens de afscheidsreceptie in dienstencentrum De Kloosterhof. Daar werd de geestelijke verwelkomd met een gezongen 'Geoffrey bedankt'.

NAAR BEEK EN DONK

Vijf jaar was kapelaan De Jong werkzaam in deze regio. Deze week is hij op vakantie gegaan naar zijn geboorteland Zuid-Afrika. Als hij daarvan is teruggekeerd gaat hij aan de slag in Beek en Donk.


Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft komende week voor zijn leden onderstaande activiteiten op het programma staan.

VRIJDAG 5 JULI

13.30 rikken en jokeren in Muziekhuis.

ZONDAG 7 JULI

10.30 eucharistieviering Sint-Petrusbasiliek voor overlede KBO'ers in wijk Oost.

DINSDAG 9 JULI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Rots.

WOENSDAG 10 JULI

10.30 en 12.00 vaartocht Dommel met fluisterboot, vertrek vanaf de Zwaanse Brug.

DONDERDAG 11 JULI

14.00-14.30 kaartverkoop voor dagtocht Maasvlakte in De Walnoot, Orion, De Rots en Simeonshof.

VRIJDAG 12 JULI

13.30 rikken en jokeren in De Rots.