Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DRIEBANDER COR VAN BEERS SPEELT 24 UUR

Marathonbiljarter verdient ruim honderd euro per uur

JAN HERMENS

Cor van Beers biljartte 24 uur achtereen ten bate van Spieren voor Spieren. Driebanden was de spelsoort die hij vanaf vrijdagmiddag een uur beoefende in het biljartcentrum van 't Ivoor aan de Voetboog. Zijn actie heeft ruim 2.500 euro opgebracht.

,,Het ging goed", vertelt de Liempdenaar die elk uur andere tegenstander aan de biljarttafel trof. ,,Sterker nog, ik ging later beter spelen dan in het begin." Over belangstelling had de biljarter niet te klagen. ,,Vrijdagavond waren er zeker vijftig kijkers. Ook 's nachts bleven er wat mensen. Dat vond ik prettig, hun aanwezigheid heeft me geholpen."

Van Beers' vriendin stond hem steeds terzijde en hielp onder andere achter de bar. Ze vertelt: ,,Tot mijn verbazing wilde er 's nachts ineens iemand een kroket. Ik dacht, prima, ik zet de frituur wel aan. Vermoedelijk was ik er iets te laat bij, want de snack bleek een tikje ontploft. Degene die hem besteld had, vond het niet erg."

CARAMBOLE

Van verschillende kanten mocht Van Beers financiƫle bijdragen in ontvangst nemen voor het goede doel. ,,Een biljartliefhebber beloofde me een euro per carambole. Ik heb er 459 gemaakt. Een prachtige geste van die sponsor dus."

De Liempdse biljarter zette zich niet zomaar in voor Spieren voor Spieren. ,,Ik heb altijd al eens voor een goed doel willen spelen, heb ook wel als tegenstander gefungeerd voor anderen die een biljartmarathon hielden. Mijn zus lijdt aan een spierziekte. Daarom besloot ik iets te gaan doen om geld in te zamelen voor een goed doel dat met dergelijke aandoeningen te maken heeft. Spieren voor Spieren strijdt specifiek tegen spierziekten bij kinderen, een geweldige stichting. Vandaar mijn keuze."

NOG EEN KEER?

Of hij ooit nog eens een etmaal lang de biljartkeu ter hand neemt, weet Van Beers nog niet. ,,Ik heb gehoord van spelers die 48 uur biljarten, maar of dat nu zo verstandig is? Dan lijkt 36 uur me misschien een passender uitdaging."

FOTO ONDER: Cor van Beers biljartte een etmaal lang tegen 24 tegenstanders. Over publieke belangstelling in het biljartcentrum van 't Ivoor aan de Voetboog had hij niet te klagen. (Foto: Hans Verberk).