Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE VERDEDIGER KRIJGT PROFCONTRACT VOOR TWEE JAAR

Peijnenburg tekent bij FC Eindhoven

Coen Verbeek

Boxtelaar Maarten Peijnenburg is 'back in town again'. Hij vervolgt zijn voetballoopbaan bij eerstedivisionist FC Eindhoven. In die Brabantse stad begon hij als groot talent in 2005 bij 'grote broer' PSV. Bij de club uit de Frederiklaan bleef hij tot 2016. Toen zocht hij zijn heil bij Jong FC Utrecht en FC Dordrecht. Die laatste club verlengde zijn éénjarig contract niet en liet hem transfervrij gaan.

Peijnenburg tekende maandag bij de club uit de lichtstad, nadat hij de medische keuring succesvol had doorstaan. Hoofdtrainer daar is David Nascimento, Ernie Brandts en Pascal Maas assisteren hem. Bekende collega-selectiespelers zijn doelman Ruud Swinkels, verdediger Collin Seedorf en middenvelder Branco van den Boomen. De Eindhovense spelbepaler was eerder zeer succesvol bij Heerenveen en Willem II.

EERSTE TRAININGEN

Andere Brabantse nieuwkomer is Bosschenaar Jort van der Sande, afkomstig van FC Den Bosch waar hij vijf jaar selectiespeler was. In het afgelopen seizoen was hij daar een trefzekere spits. Ook Van der Sande kwam transfervrij naar Eindhoven.

Peijnenburg sloot zich dinsdag bij de groep aan en werkte de eerste trainingen af. Hij staat twee jaar onder contract bij de blauwwitten. ,,Dat geeft een goed gevoel. De sfeer is prima en we hebben een fijne groep. In het team zit veel voetbal. Dat past prima bij me. Daarnaast schept zo'n langere verbintenis continuïteit en rust. Het is een mooie tijd om mezelf te ontwikkelen".

GOUD

De centrale verdediger gaat voor goud. ,,Ik kan prima mee in de Keuken Kampioen-divisie". De 22-jarige Boxtelaar draait nu de hele voorbereiding mee. Komende zaterdag wacht een oefenduel tegen het Belgische Lommel. ,,Ik ga de concurrentiestrijd met vertrouwen aan."

Peijnenburg gaat zijn sportieve carrière combineren met een studie commerciële economie aan de Johan Cruijff - Academy in Tilburg. PSV is tevreden. ,,Ze waren verguld met mijn komst. Niets staat me in de weg. Het is een warme club", aldus de Boxtelaar.

FC Eindhoven start de competitie op vrijdag 9 augustus in Nijmegen bij NEC. De eerste thuiswedstrijd speelt de Boxtelse verdediger een week later aan de Aalsterweg tegen zijn voormalige club FC Dordrecht.

FOTO BOVEN: Boxtelaar Maarten Peijnenburg versterkt komend seizoen de defensie van FC Eindhoven. De centrale verdediger kijkt uit naar de competitie. Die begint 9 augustus. (Foto: Peter de Koning).


MOUNTAINBIKE-EVENT THE LONGEST DAY VOOR GOED DOEL

BHC op pedalen tegen Duchenne-ziekte

Zes leerlingen van het Baanderherencollege (BHC) hebben 646,69 euro ingezameld voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Dat deden zij tijdens The Longest Day Udenhout, een mountainbike-wedstrijd in de Loonse en Drunense duinen.

Het doel van de deelnemers was om het uitdagende parcours van 25 kilometer zo vaak mogelijk te fietsen. Voor het inschrijfbedrag van 27,50 euro werden de deelnemers helemaal in de watten gelegd en droegen ze bij aan de strijd tegen Duchenne, een ziekte die de spieren aantast en verzwakt en meestal alleen bij jongens voorkomt.

TRAINEN

De leerlingen van het BHC hebben onder begeleiding van docenten flink getraind. Bovendien haalden zij in aanloop naar het mountainbike-evenement geld op door auto's te wassen, appeltaart en bloemstukjes te verkopen. Zij werden op 22 juni begeleid door dertien collega's van het BHC-praktijkonderwijs en vmbo. De leerlingen voltooiden dankzij de goede voorbereiding twee volle rondes. Zij overhandigden nadien de cheque van 646,69 euro aan de organisatie.

De Sint-Ursulastichting zorgde er mede voor dat de BHC-scholieren mountainbikes en fietskleding hadden.


Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen donderdag 27 juni

A-LIJN

Henk & Frank Schalkwijk        65.28

Leo den Dekker/Ine v.d. Meijden        63.89

Riet Traa/Henny v. Esch        53.13

B-LIJN

Riek Langerwerf/Sjaan v.d. Meijden        61.11

Toos Bosveld/Harry Hoogers        59.72

Sina v. Alphen/Jos Jilesen        52.08

Uitslag dinsdag 2 juli

Arnold Bosveld/Willemien de Langen        64.29

Jan Sebregts/Clemens Nienhuis        61.31

Masha Kleiss/Edgar Wijnen        59.82

Bridgeclub Revanche

Uitslag dinsdag 2 juli

Frank & Henk Schalkwijk        61.46

Trix v.d. Kolk/Willy v.d. Heijden        58.49

René & Lidy Verstijnen        58.18

Bridgeclub Rembrandt

Uitslagen dinsdag 2 juli

A-LIJN

Frans Daniëls/Cees v.d. Velden        59.58

Lenie Weitmann/Jeanne Claassen        59.58

Joanna Koppen/Nelly Maas        51.67

B-LIJN

Kees de Waal/Toon v. Uden        61.11

Anny v. Uden/Tineke v. Uijtert        58.33

Jan v. Doorn/Ed Visser        54.17

Bridgeclub Liempde

Uitslag donderdag 27 juni

Maria Westelaken/Hans de Vries        61.56

José & Henk v.d. Steen        60.16

Jeanne & Bernard Dieden        57.50

Niet-leden welkom bij fietsdrive Bridgeclub Boxtel

De traditionele fietsbridgedrive van Bridgeclub Boxtel vindt aan het eind van de zomervakantie plaats. Die wordt gehouden op zaterdag 31 augustusl; voor het eerst zijn ook niet-clubleden hierbij welkom.

De deelnemers doen tussen 09.00 en 17.00 uur drie horecagelegenheden aan waar ze een aantal spellen bridge spelen. Voor een lunch wordt gezorgd. De kosten bedragen 45 euro per paar. Aanmelden kan tot 15 augustus via www.nbbclubsites.nl/c/ub/8018.


Van der Heijden verslaat concurrent met klein verschil

Het regiomix-toernooi van jeu-de-boules-vereniging De Walnoot was maandag een prooi voor Jo van der Heijden.

Bridger Van der Heijden bleef concurrent Sjaan Lavrijsen met één punt voor en eindigde op 26 punten. Naast Van der Heijden en Lavrijsen bezette ook Ben van Casteren het erepodium met een score van 23. Daarachter volgden Ben Heutink (22), Tonny Mauriks (21), Jan Pennings (17), Adré Teulings (13), Gerard van Esch (12) en Michel Luijten (12).