Afbeelding
Marjan Maasdam Fotografie

DANIËL TWEEDE IN MISTERVERKIEZING

'De finale was heel gaaf'

LINDA VAN DE WIEL

Nadat hij in november vorig jaar nietsvermoedend een selfie op Instagram plaatste, werd Daniël Hoenselaars (41) benaderd door de organisatie van Mister International-verkiezing, een toonaangevende schoonheidswedstrijd voor mannen. Hij meldde zich aan en belandde tot zijn verbazing in de landelijke finale van de categorie seniors. Deze was vrijdag in Barendrecht en leverde de Boxtelaar de tweede plaats op.

,,Het hele traject rondom de verkiezing was supervet", vertelt Daniël enkele dagen na zijn schoonheidsavontuur. ,,En natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar het leven gaat verder." The first runner-up - zoals de nummer twee van de Mister International-verkiezing wordt genoemd - kijkt terug op een mooie ervaring. ,,Ik heb afgelopen halfjaar veel geleerd. Zo kreeg ik mediatraining, een cursus public speaking en leerde goed lopen op de catwalk. Allemaal ervaringen die ik kan gebruiken bij mijn werk in de sportschool."

OVERWELDIGEND

De eigenaar van Daniel's Gym had best last van zenuwen tijdens de finale. ,,Vooral de vragenronde vond ik erg spannend omdat ik niet wist wat ik kon verwachten." Daniël moest een goede eigenschap van zichzelf benoemen. ,,Ik heb een erg kort antwoord gegeven. Jammer, want dat had ik veel beter kunnen doen. Dit heeft me misschien de overwinning gekost." Daniël eindigde verdienstelijk als tweede. ,,En de finale was heel gaaf. Er zaten ongeveer vijfhonderd mensen in de zaal. Toen wij het podium opkwamen, ging het publiek los. Dit was zó overweldigend. Ik heb er echt van genoten."

Naast een vragenronde volgden een openingsdans, een zwembroekronde en een galaronde waarbij Daniël stijlvol aangekleed werd door de Boxtelse modezaak Mr. & Mrs. Filipe. Uiteindelijk miste de Boxtelaar de titel nipt: ,,Als first runner-up kom ik in beeld als Mister International zijn taken niet kan vervullen. Verder is het avontuur voor mij voorbij, al hebben we als deelnemersgroep afgesproken contact te houden." De nummer twee van de Mister International-verkiezing heeft geen ambities modellenwerk te gaan doen. ,,Maar wie weet wat nog op mijn pad komt. Als het leuk is, zeg ik geen 'nee'."

FOTO BOVEN: Daniël Hoenselaars loopt stijlvol gekleed over de catwalk. Hij eindigde in de Mister International-verkiezing als tweede in de categorie seniors. (Foto: Marjan Maasdam Fotografie).


Boxtel

Belastingservice KBO

KBO Boxtel biedt een belastingservice waar leden en niet-leden gebruik van kunnen maken. Vrijwilligers helpen mensen die daar behoefte aan hebben bij het invullen van de aangiftes. De service kost twaalf euro per adres. Wie zich als vrijwilliger voor de belastingservice op wil geven, kan daarvoor nog terecht bij Theo van Hamond, telefoonnummer (0411) 67 16 47 of e-mail: theo.van.hamond@home.nl.