Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DELICATESSENWINKEL VERHUIST BINNEN CENTRUM BOXTEL

PROEF! Culinair komt thuis in Rechterstraat

LINDA VAN DE WIEL

Na een dikke maand te hebben geklust, is de verhuizing van delicatessenzaak PROEF! Culinair een feit. In hun nieuwe pand aan de Rechterstraat 54 in Boxtel hebben Yvon Goossens en Marco Vermeijs nog meer ruimte voor kazen, noten en andere lekkernijen. En het mooiste? Het assortiment wordt nóg groter.

Ze zijn nog druk met de aankleding, maar de nieuwe winkel van het ondernemende koppel ziet er prachtig uit. ,,We hebben veel meer ruimte om alles mooi uit te stallen", aldus Yvon. ,,We groeiden echt uit onze voegen, konden nieuwe producten nauwelijks presenteren. We waren al een tijd op zoek naar een groter pand. We voelen ons hier nu al thuis."
In de winkelruimte aan de Rechterstraat, waar zich eerder een atelier van mbo-vakschool SintLucas bevond, hebben Yvon en Marco een puike locatie gevonden. Yvon: ,,Het vloeroppervlak is tweemaal zo groot en waar we onze verse producten voorheen in een aparte ruimte bereidden, doen we dat nu in de winkel. Zo kunnen klanten ons aan het werk zien en kunnen wij hen sneller helpen met hun vragen."
Ze vervolgt: ,,We hebben een uitgebreide notenbar vol zelfgebrande noten, heerlijke handgemaakte bonbons en dertig soorten losse thee. Ook verkopen wij producten van waterbuffelboerderij D'n Buff en andere producten van regionale ondernemers."

ROLSTOELVRIENDELIJK

Het grootste verschil tussen het pand aan de Rechterstraat en het vorige aan de Molenstraat is de beschikbare ruimte en het feit dat mensen meer zelfbedieningsmogelijkheden hebben. ,,Maar wij bieden nog steeds onze vertrouwde service én zijn met dit pand eindelijk rolstoelvriendelijk", vertelt Yvon.

PROEFLOKAAL

Achter in de zaak is een ruimte met volgens het duo potentie. ,,In de toekomst willen we hier graag evenementen als proeflokalen, shopevents en masterclasses organiseren. Maar we richten ons eerst op de winkel. Die willen we helemaal op orde brengen. En daarna zien we verder."

FOTO BOVEN: Na een maand klussen is PROEF! Culinair verhuisd naar Rechterstraat 54. Yvon Goossens en Marco Vermeij zijn blij met hun nieuwe pand. Het is ruim en rolstoelvriendelijk. Bovendien krijgt de klant letterlijk een kijkje in de keuken van de delicatessenzaak. (Foto: Peter de Koning).