Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SPORT, MUZIEK EN FEESTEN GAAN DRIE DAGEN HAND IN HAND

Beach Break: ups en downs met actie

Linda van de Wiel

Een beachvolleybaltoernooi in festivalsfeer. Dat vond vrijdag tot en met zondag plaats op het terrein van recreatieplas De Langspier in Boxtel. De tiende editie van het MSB Beachvolleybaltoernooi & Dijkhuizen Beach Break stond naast sportiviteit in het teken van feesten. Hoe? Door gave popmuziek op vrijdagavond en dikke deejays op zaterdagavond. Kartrekker Jip van Krieken: ,,Ik ben meer dan tevreden. En nu is het een kwestie van opschalen."

Al tien jaar op rij is Beach Break een succesnummer in Boxtel. Waar het toernooi kleinschalig begon op de Markt, is het na enkele omzwervingen voor het tweede jaar op rij thuis bij recreatieplas De Langspier. Daar zetten tachtig teams met de voeten in het mulle zand hun beste beentje voor om zo goed mogelijk te presteren tijdens negen korte wedstrijden.

GEEN FINALE

Sjef van de Laar (43) en zijn vriendin Chantal Karssemakers (40) van team CV Skôn Boxtel wisten zondagmiddag al dat ze de finale niet gingen halen. ,,Maar", lachte Chantal, ,,we hebben wel van mijn broertje Niels gewonnen en dát maakt het hele weekend goed." Sjef vulde aan: ,,Laat ik het zo zeggen: we hebben dit weekend onze ups en downs gehad, met veel actiemomenten. Als we klaar zijn, kleden we ons om en gaan we bier drinken. En volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. Het is allemaal weer top geregeld."

EERSTE PLAATS

De ambities van Sten IJsseldijk (19) waren grootser. Met zijn team Nolley op de Volley ging hij voor de volle winst. ,,We spelen bij de funners (spelers die zelden tot nooit volleyballen - red.), maar steken met kop en schouders boven de rest uit. We hebben tot nu toe alles gewonnen", stelde hij, wars van valse bescheidenheid. Ondanks de goede teamprestaties trok de ploeg van Sten de eindzege niet naar zich toe.

Van een te positief zelfbeeld was bij team Gestrand geen sprake. Hilde van Abeelen en haar teamgenoten verwachtten de troostfinale te spelen. ,,Het gaat best goed hoor. Een wedstrijd hebben we gewonnen door een potje 'steen-papier-schaar' na een gelijkspel", zei ze halverwege dag twee. Later bleek dat het team van Hilde bij de vrouwen de eerste plaats had veroverd.

PUIKE FESTIVALTENT

Vrijdag- en zaterdagavond stonden in het teken van muziek. Met een puike festivaltent en muziek van onder meer zangeres Maan, Queen-coverband The Vipers uit Italië en De Lievelingsdj's van je Zusje zat de stemming er beide avonden goed in.

Linsey van de Ven (30) was vrijdag samen met haar zus op de feestavond - die mensen van alle leeftijden trok - afgekomen. ,,Wij zijn elk jaar van de partij. Het is hier tof. Een avond op stap met vrienden is altijd gezellig."

Sarina Groenendaal (26) had ook een gezellige avond: ,,Als in Boxtel iets te doen is, ben ik van de partij. Bij de feestavonden en tijdens het toernooi. Wat we gaan doen? Veel plezier maken. En zuipen!"
Een biertje drinken klonk ook Bart van Driel (38) als muziek in de oren. ,,En de hele avond ouwehoeren met vrienden en bekenden. Dat maakt Beach Break voor mij zo geslaagd."

Geslaagd noemt ook Van Krieken het sportieve feestweekend. ,,Ik ben meer dan tevreden. Alle kaarten waren uitverkocht", aldus de organisator. ,,De tent zorgde voor een vette festivalsfeer en dit jaar hadden we een vip-dek waar vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zaten. Zo was het aan het begin van de avond meteen druk."

VERBETERPUNTEN

Ondanks het succes van Beach Break ziet Van Krieken altijd verbeterpunten. ,,En we willen blijven opschalen, verbeteren en groeien. Zoals? De grote parkeerplaats. Daar kan best een tweede tent staan waarin muziek van andere genres wordt gedraaid."

De uitslag van de Beach Break 2019 luidt als volgt. Vrouwen: Gestrand. Mannen fun: Boxtel 6 On Tour. Mannen pro: De boel, de boel. Gemengd fun: Gezelligheidkentgeentijd 2. Gemengd pro: Pacqt.

FOTO BOVEN: Beach Break trok tientallen volleybalteams: zowel recreatieve spelers als de meer gevorderde balkunstenaars. Sommigen haalden uit de kast... (Foto: Hans Verberk).

FOTO ONDER: Veruit de meeste bezoekers vierden hun feestje buiten de tent, want binnen was het warm. De muziek hoorden ze op het strand van De Langspier ook. (Foto: Albert Stolwijk).


Verhalenproject

De bewoners van de Sint-Willibrordstraat kunnen meedoen aan een verbindend verhalenproject. Meer informatie is te verkrijgen via Trudy van Rooij, e-mail info@trudyvanrooij.nl en op www.selissenwal.nl/streetart.

Kunst in De Waag

In restaurant De Waag aan de Markt zijn tot half september foto's en gedichten te zien van Roos Bijleveld uit Gilze. Theo van Leipsig uit Helmond exposeert er schilderijen. Tineke Hutten uit Heino stelt schilderijen tentoon in huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel aan de Bosscheweg.

Afbeelding