LIANE & RINKE TWEEDE IN HOTEL RULES

'Tweede worden met amper klus-ervaring: wij zijn trots'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Liane Schellekens en haar nichtje Rinke Steur zijn gisteravond tweede geworden in het televisieprogramma Hotel Rules. Het duo kluste er de afgelopen weken op los in het programma waarbij vijf koppels elkaars bed & breakfast verbouwden. Tijdens de finale, die door een aantal deelnemers gezamenlijk werd gekeken op manege De Rekkendonken in Liempde, bleek team Blauw nét wat hoger te scoren dan het Liempdse team Paars.

,,Sarah en Daan zijn de terechte winnaars", vindt Liane. ,,Ze waren veruit de beste klussers." Dit in tegenstelling tot team Paars. Want Liane en Rinke hadden nauwelijks klus-ervaring toen zij aan het programma begonnen. ,,Dat we uiteindelijk toch tweede zijn geworden, was voor ons totaal onverwacht. Of we trots zijn op onszelf? Natuurlijk! We hebben veel geleerd en zijn nu best bedreven in allerlei klusjes."

ONEERLIJK

Tijdens de uitzendingen van Hotel Rules barstte er een flinke concurrentiestrijd los tussen verschillende teams. Dat zorgde er uiteindelijk ook voor dat de finale niet door thuisstemmers werd bepaald, maar door een jury. ,,Anders was dat misschien niet helemaal eerlijk gegaan", denkt Liane. ,,Eén team heeft zich behoorlijk oneerlijk opgesteld en vals spel gespeeld. Natuurlijk is het een wedstrijd, maar dat kan ook respectvol gaan." Lachend: ,,We waren wel blij dat zij uiteindelijk niet hebben gewonnen. Het was jammer dat de goede sfeer uiteindelijk is omgeslagen. Maar ook daar hebben we van geleerd."

De kijkavond van de finale in manege De Rekkendonken voor een aantal teams, enthousiaste aanhangers en oud-deelnemers bleek erg gezellig, vertelt Liane:. ,,We hebben een mooi feestje gevierd. Met een aantal mensen zullen we ook zeker contact blijven houden. Met sommige teams klikte het gelukkig wél goed..."

SMAAK TE PAKKEN

Ook de bed & breakfast bij manege De Rekkendonken werd tijdens het televisieprogramma aan een make over onderworpen. Over het resultaat waren Liane en Rinke best tevreden. Wel hebben ze inmiddels een aantal dingen aangepast. ,,De muurafbeelding in een van de kamers (een paardenhoofd - red.) vonden we echt niet mooi. Ook hebben we nog wat geschilderd en is er een vloer vervangen. We hebben na de opnames niet stilgezeten. We hadden de smaak van het klussen helemaal te pakken."

Het Liempdse team Paars noemt hun deelname een groot avontuur dat ze niet hadden willen missen. ,,We zouden het zo weer doen. Hoe druk en overweldigend het programma ook was, het was een ervaring voor het leven." Maar beiden zijn ook blij dat hun dagelijkse leven nu weer normaal wordt.