Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VAN OOIJEN EN VAN DER STEEN KAMPIOEN

Tiende titel op rij voor winnares golftoernooi

De strijd om het jaarlijkse Boxtelse golfkampioenschap is vrijdag 21 juni in Someren gewonnen door Gerian van Ooijen en Rob van der Steen. De uitdagende baan bood de ideale omstandigheden voor een spannende wedstrijd met 54 deelnemers.

Van Ooijen won bij de vrouwen voor de tiende keer op rij. Zij was een dag eerder al Nederlands kampioen geworden in haar leeftijdsklasse en was in Someren net twee slagen beter dan de nummer twee, Charlotte Swinkels.

Bij de mannen was de strijd nog spannender. Na het spelen van achttien holes bleken twee spelers hetzelfde aantal slagen nodig gehad te hebben. Op basis van de regels werd uiteindelijk Rob van der Steen uitgeroepen tot winnaar, Rob Klok werd tweede.

Terwijl van Ooijen en Van der Steen zich een jaar lang Boxtels golfkampioen mogen noemen, werd er tevens een tweede spelvorm gespeeld, het zogenaamde stableford, die het voor álle deelnemers mogelijk maakt bovenaan te eindigen. In deze spelvorm ging Riet van der Heijden er met de prijzen vandoor bij de vrouwen en bij de mannen won Erik van Weert.

FOTO ONDER: Gerian van Ooijen en Rob van der Steen zijn Boxtels golfkampioen. (Foto: eigen collectie).


TS DEKKER ZAMELT 505 EURO IN VOOR KWF

'Sportzaal vol mensen, dat emotioneert me best wel'

JAN HERMENS

Gedreven instrueert sabum Ad Dekker een zaal vol sportievelingen. Zijn enthousiasme straalt af op de deelnemers, die vol vuur meedoen aan de oefeningen die de meester laat zien. Taekwondoschool Dekker (TSD) hield zaterdag een open training om geld in te zamelen voor Samenloop voor Hoop in Esch en daarmee voor KWF Kankerbestrijding.

De opkomst was goed. Zestig mensen werkten zich met een glimlach in het zweet. Dekker: ,,Het emotioneerde mij, zo'n prachtige groep leden, ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden uit Boxtel en omgeving. We hebben met z'n allen 505 euro voor de Samenloop bijeengebracht."

De wandelestafette ten bate van KWF Kankerbestrijding is in het laatste weekend van augustus in Esch. Her en der worden acties gehouden om geld in te zamelen voor dit goede doel. Iedereen heeft wel op de een of andere manier met kanker te maken, vandaar de grote bereidheid van mensen om zich in te spannen voor de wandelmarathon.

Zich inspannen, dat doen de deelnemers aan de open training zeker. Op de klanken van Eye of the Tiger buigen, draaien en stoten de sporters in de lucht. De oefeningen hebben iets weg van moderne dans, maar dan met taekwondo-elementen erin verwerkt. Naarmate de clinic vordert en de spieren warm zijn - daarvoor was op deze hete zaterdag niet veel inspanning nodig - verschuiven de bewegingen steeds meer richting taekwondo. Gratie, kracht en souplesse gaan hand in hand.

FOTO ONDER: Onder aanvoering van Ad Dekker meten deze taekwondoka's hun krachten. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding