Afbeelding
Foto: Wim Roefs | Provincie Noord-Brabant

CDA'ER IN COLLEGE VAN GS VAN BRABANT

Van der Sloot eerste 'Boxtelse' gedeputeerde

Marianne van der Sloot, voorheen provinciaal lijsttrekker én fractievoorzitter van het CDA, is benoemd tot provinciebestuurder van Noord-Brabant. Ze is de eerste Boxtelse die is toegetreden tot het het college van Gedeputeerde Staten. Daarin is ze verantwoordelijk voor de portefeuille Samenleving, Cultuur en Erfgoed. ,,Deze onderwerpen passen me als een jas."


Werkgroepen PEP presenteren eerste bevindingen Esch

Platform Esch' Perspectief is bezig om samen met de bewoners een dorpsvisie te formuleren. Gisteren presenteerden de eerder gevormde werkgroepen hun eerste bevindingen in dorpshuis De Es.

Met de gemeentelijke herindeling in het vizier, willen de Esschenaren duidelijk maken hoe zij vinden dat hun dorp eruit moet zien. Om dat voor elkaar te krijgen werden in de categorieën Verkeer & Vervoer, Zorg & Welzijn, Wonen & Voorzieningen en Verenigingen werkgroepen gevormd. Zij hebben de afgelopen maanden hun bevindingen geformuleerd: wat heeft Esch al en wat zijn de knelpunten?

Na de presentaties konden aanwezigen hun feedback geven. Deze feedback wordt verwerkt, de voorlopige dorpsvisie wordt geschreven en die wordt op woensdag 25 september naar buiten gebracht. Wanneer deze de goedkeuring kan wegdragen van de Esschenaren, wordt ze gepresenteerd aan de gemeenten Boxtel en Haaren.


JULES HAMELEERS

,,Dit is mijn eerste interview door de pers als gedeputeerde", grinnikt Van der Sloot als ze Brabants Centrum aan de lijn krijgt. ,,En waarschijnlijk namen jullie ook mijn allereerste interview af, toen ik als basisscholier in 1992 de Boxtelse jeugdgemeenteraad oprichtte."

Waarvoor Van der Sloot zich hard wil maken in het dagelijks bestuur van de provincie? ,,Heb je even? Ik ben ongelooflijk blij met mijn portefeuille: in de kern gaat het over leefbaarheid en daar valt ontzettend veel onder. Omdat de bestuursperiode natuurlijk vier jaar is, kan ik veel betekenen. Het is een geweldige uitdaging."

62 GEMEENTEN

Ook Boxtel gaat er iets aan hebben dat Van der Sloot deel uitmaakt van het provinciebestuur. ,,Ik heb nu natuurlijk 62 Brabantse gemeenten onder mijn hoede, maar Boxtel zit heel diep in mijn hart. We hebben bijvoorbeeld laatst een regeling ingesteld om kleine musea te steunen, waar het Oertijdmuseum veel profijt van kan hebben." Ze vervolgt: ,,Leefbaarheid, cultuur en ook sport zijn de dingen die het leven mooi en interessant maken. Ik noem het ook wel graag 'de ziel van Brabant' en ik heb er ontzettend veel zin in om me daarvoor in te gaan zetten."

FOTO ONDER: CDA'er Marianne van der Sloot is de eerste Boxtelse die een zetel heeft verworven in het dagelijks bestuur van de provincie. Vorige week is zij geïnstalleerd als gedeputeerde van Noord-Brabant. (Foto: Wim Roefs).

Afbeelding
Afbeelding