Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Beach Break Boxtel barst los op Langspier

Dijkhuizen Beach Break & MSB Beachvolleybaltoernooi viert deze zomer zijn tweede lustrum. Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni is op het terrein van recreatieplas De Langspier de tiende editie van het Boxtelse evenement.

Overdag strijden beachvolleybalteams om de prijzen, 's avonds klinkt er muziek. Een zomers festival voor sportievelingen dus.

Het avondprogramma is gevuld met diverse artiesten van naam, sommige 'van eigen bodem', andere met landelijke faam. Zangeres Maan, de Italiaanse Queen-coverband The Vipers en coverband Baby Blue treden vrijdagavond op. Zaterdag is het de beurt aan verschillende deejays: Boxtelaar Gentle Mel, Team Rush Hour, Puinhoop Kollektiv, De Lievelings Dj's van je Zusje, Aap uit de Mouw én het in Boxtel bekende dj-collectief Buren van de Brandweer. Op het terrein van De Langspier verrijst een grote festivaltent zodat iedereen droog staat, ongeacht het weer. Daarnaast kan het podium in een tent mooier worden uitgelicht en dat maakt de acts spectaculairder.


Esschenaren halen 1.450 euro op voor KWF

De jaarlijkse Essche Fietsdag bracht zondag meer dan 350 deelnemers op de pedalen. Zij fietsten veertig, zeventig of honderd kilometer. Hiermee haalden zij 1.450 euro op voor Samenloop voor Hoop.

De wandelestafette, die op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september plaatsvindt, zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding. Inmiddels hebben tal van (vrijwilligers-) organisaties aangegeven hun steun te verlenen aan het naderende evenement.

Theo van Roosmalen zette alle routes uit. De mensen die veertig kilometer fietsten zagen onder andere Nieuwkuijk en Vught. De middellange tocht voerde de deelnemers onder andere naar Empel en Sint-Michielsgestel. De coureurs die honderd kilometer aflegden, zagen ook Gewande en Middelrode.

FOTO ONDER: Recreanten en doorgewinterde fietsers startten zondag bij Ons Café in Esch voor een lange fietstocht. Met de opbrengst steunt de organisatie Samenloop voor Hoop Esch. (Foto: Bas van den Biggelaar).