De Kleine Aarde houdt open huis aan Klaverblad

De Kleine Aarde houdt zondag 30 juni van 11.00 tot 15.00 uur open huis op het terrein aan het Klaverblad. Projectleider Pim Ketelaars leidt onder meer de gemeenteraad en het college van B en W rond.

Ketelaars verzorgt de rondleiding omdat De Kleine Aarde regelmatig onderwerp van politieke discussies was en is. Naast de bestuurders en politici zijn echter ook andere belangstellenden welkom.

OASE VERKENNEN

Bezoekers ontvangen bij aankomst een plattegrond en mogen op eigen gelegenheid de groene oase verkennen om daarna op het terras neer te strijken. Voor kinderen is er een speciale pionierstocht, want bij De Kleine Aarde is van alles te ontdekken.

Meer informatie op de website www.dekleineaarde.nl.


Seizoen vergt meer vrijwilligers voor de Voedseltuin

Er moet worden geoogst, maar onkruid groeit ook door. En wie schoffelt, kan niet gelijktijdig aardbeien plukken. Voedseltuin Boxtel komt vanwege het seizoen handen te kort en heeft dringend vrijwilligers nodig.

Voedseltuin Boxtel kweekt op een deel van het terrein van De Kleine Aarde groenten en fruit voor Voedselbank Boxtel en omstreken. De verse producten dragen bij aan een gezond en gevarieerd menu voor mensen die rond het bestaansminimum leven.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden bovendien werkritme bij de Voedseltuin, de reclassering is er actief en verder steken betrokken Boxtelaren met groene vingers geregeld de spade in de grond.

Wie wil helpen, kan telefonisch contact opnemen met Theodoor van Leeuwen: 06-53 15 53 61.