Afbeelding
Foto:

Vincentius Boxtel verhuist in 2020 naar Stationsstraat

JULES HAMELEERS

Vincentiusvereniging verhuist in het voorjaar 2020 naar de Stationsstraat. De kringloopwinkel neemt dan het voormalig pand van Schoenenreus in gebruik. Voorzitter Toon van der Sloot: ,,In dit gebouw kunnen we alles onder één dak samenbrengen."

Vincentius krijgt aan de Stationsstraat 18-20 zo'n 750 vierkante meter tot haar beschikking. Het pand was de voorbije jaren in gebruik als outletstore. ,,We kampen al langer met ruimtegebrek", legt Van der Sloot uit. ,,We hebben aan de Van Leeuwenstraat onze kringloopwinkel en daarnaast aan de Van Salmstraat op bedrijventerrein Ladonk een kleine werkplaats. Door de enorme ruimte in het centrum kunnen we daar alles onder één dak samenvoegen. En we hebben geluk dat de prijs behapbaar is."

Van der Sloot geeft aan dat de ontwikkeling nog erg pril is. ,,We zijn nog in een voorbereidende fase. Wat we precies gaan doen wat betreft inrichting en nieuwe mogelijkheden wil ik dus ook nog niet zeggen. We moeten namelijk eerst al onze vrijwilligers goed informeren." Wel wil de voorzitter al kwijt dat de vereniging de onderdelen van de inrichting grotendeels zelf wil gaat maken.

Vincentiusvereniging verkoopt tweedehands spullen in haar kringloopwinkel. Voorwerpen die eerst opgeknapt moeten worden, gaan naar de werkplaats. Het geld van de verkoop gaat naar mensen die het goed kunnen gebruiken. ,,Ook in het nieuwe pand blijft dat ons eerste doel: armoedebestrijding", aldus Van der Sloot.

FOTO ONDER: De kringloopwinkel van Vincentius krijgt volgend jaar aan de Stationsstraat aanzienlijk meer ruimte tot haar beschikking. (Foto: Henk van Weert).