Lions Club Belles Amies doneert aan Taalmaatjes en Bakbrommer

Lions Club Boxtel Belles Amies heeft onder leiding van president Femke Leenders een puik jaar achter de rug. Dankzij de evenementen GLOEI! in januari en de Proeftuin in april werd 5.500 euro opgehaald voor de lokale doelen Taalmaatjes en de Bakbrommer.

Jola Wouterse van Taalmaatjes, een project om nieuwe Nederlanders wegwijs te maken in de Nederlandse taal, ontving maandag een check van 2.000 euro. Zij gaat deze donatie gebruiken voor het trainen van taalcoaches, zodat die nog beter het Nederlands kunnen overbrengen op mensen wier moerstaal het niet is.

Daarnaast kreeg Kim van Zandbeek van ContourdeTwern een bedrag van 3.500 euro voor de Bakbrommer. Dit speciale voertuig is een soort foodtruck. Het idee erachter is om op laagdrempelige wijze te zorgen dat mensen in de wijk met elkaar in gesprek gaan onder het genot van een kopje koffie of thee.

BELANGELOOS

Lions Club Boxtel Belles Amies is een serviceclub met daarin 27 gedreven vrouwen die bijdragen aan de samenleving door het belangeloos organiseren van evenementen. De opbrengsten van deze evenementen gaan naar lokale culturele en maatschappelijke organisaties. Volgend jaar worden er weer evenementen georganiseerd waarbij de opbrengsten naar stichting Achter de Regenboog en het project ter verbetering van de zelfredzaamheid van Eritrese vrouwen gaan.