De Essche gildebroeder Adrie Verhoeven met een blinkende bokaal en een fraai boeket bloemen. (Foto: eigen collectie).
De Essche gildebroeder Adrie Verhoeven met een blinkende bokaal en een fraai boeket bloemen. (Foto: eigen collectie). Foto: Adrie Verhoeven

TWEEDE LANDSTITEL VOOR GILDEBROEDER

Esschenaar Verhoeven wint NK geweerschieten

Adrie Verhoeven, lid van het Sint-Willebrordusgilde uit Esch, is voor de tweede keer in zijn leven Nederlands kampioen opgelegd schieten geworden. Dat lukte hem zondag in het Limburgse Milsbeek, waar zich een sterk deelnemersveld meldde.

Opgelegd schieten betekent dat een geweer met de voorzijde op een steun rust als de schoten op een metalen plaatje in de ruim tien meter hoge wipboom worden gelost. De Nederlandse Federatie van Scherpschutters op de Wipboom organiseerde het kampioenschap. Na zes ronden was het aantal deelnemers uitgedund tot twintig geweerschutters. De organisatie besloot vervolgens een kleiner plaatje (wip) te plaatsen, waardoor het aantal tegenstanders in één ronde terugliep tot vier. Zij schoten om beurten een keer. Na het eerste schot vielen er weer twee schutters af. Bij het derde schot wisten de twee titelkandidaten het doel niet te raken. Toen zijn tegenstander vervolgens opnieuw miste, dacht Verhoeven: ,,Dit ga ik niet meer verliezen, hij heeft zijn kans gehad." De Esschenaar hield zijn zenuwen in bedwang en eiste de titel op.

In 2003, toen het kampioenschap in Esch werd gehouden, was hij eveneens de beste schutter.

FOTO LINKS: De Essche gildebroeder Adrie Verhoeven met een blinkende bokaal en een fraai boeket bloemen. (Foto: eigen collectie).

BOXTELSE CLUB HOUDT OPEN DAG

Modelvliegtuigen kiezen luchtruim in Lennisheuvel

Leden van de Modelvliegtuigclub (MVC) Boxtel hielden zondag de jaarlijkse open dag op hun vliegveld aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. Op het perceel pal naast de velden van de plaatselijke voetbalclub LSV waren tal van schaalmodellen te bewonderen. En die kozen uiteraard ook het luchtruim...

,,Modelvliegen is een mooie en uitdagende hobby, waarin techniek en wetenschap de hoofdrol spelen", meldt woordvoerder Thieu Trum van MVC. Wie zich aanmeldt, begint onder begeleiding met 'kisten' die daarvoor geschikt zijn. ,,Zodat je het modelvliegen tóch snel onder de knie krijgt. En daarna begint het ontdekken van de vele mogelijkheden pas", weet Trum. MVC vliegt met allerlei soorten schaalmodellen, van historische tot en met moderne vliegtuigen. Maar ook zweeftoestellen, helikopters en drones.

FOTO ONDER: Een terrein naast de velden van voetbalclub LSV aan de Mijlstraat doet al jaren dienst als start- en landingsbaan voor de Modelvliegtuigclub Boxtel. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding