Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Frietkraam Zandvliet is verleden tijd

Jarenlang verkocht de familie Schilder er als enige in Boxtel de bekende Rasfrietjes. Maar ook voor snacks en andere hartige lekkernijen zoals haring was je er aan het goede adres. Maar de frietkraam op Zandvliet is niet meer. Gisterochtend is de unit die tientallen jaren in deze straat van de Boxtelse wijk Breukelen stond in opdracht van de gemeente Boxtel verwijderd.

,,De kraam werd al een jaar of vier, vijf niet meer geƫxploiteerd. Er kwamen klachten van omwonenden over olievaten en ratten", vertelt wethouder Herman van Wanrooij desgevraagd. Volgens hem worden de verwijderingskosten gedeeld tussen de gemeente en de eigenaren. De kraam stond op gemeentegrond, maar het is onduidelijk welke afspraken daarover ooit zijn gemaakt, aldus de wethouder. Buurtbewoners waren de buiten gebruik geraakte frietkraam, de laatste in zijn soort in Boxtel, al lang beu. ,,Dat was al toen er nog wel snacks werden verkocht, maar toen kon van verwijdering natuurlijk geen sprake zijn", vertelt Ad van de Wetering, die pal naast de kraam woont en jarenlang gemeenteraadslid was. Hij vervolgt: ,,Door de leegstand verloederde de omgeving. We zijn blij dat er nu is opgeruimd. Het is afwachten wat de gemeente met de ruimte gaat doen. Enkele extra parkeerplekken zijn welkom."

FOTO BOVEN: Aannemingsbedrijf Van Pinxteren verwijderde de al jaren leegstaande friteskraam van de familie Schilder op Zandvliet. (Foto: Albert Stolwijk).