Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

INSCHRIJVING DORPSQUIZ START MAANDAG 1 JULI

Bokselse Kwis op weg naar zesde editie

De Bokselse Kwis beleeft zaterdag 2 november haar zesde editie. De inschrijving voor de populaire dorpsquiz gaat maandag 1 juli van start. Teams kunnen zich vanaf die dag inschrijven op de website www.debokselsekwis.nl en aangeven voor welk lokaal doel ze dit jaar in actie komen.

De organisatie van De Bokselse Kwis is ook dit jaar in handen van Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. Het drietal werkt al enkele maanden aan de voorbereidingen en is de voorbije weken regelmatig in het centrum van Boxtel gespot. Veel deelnemers van eerdere quizzen die op dat moment terrasjes bevolkten of aan het winkelen waren in de dorpskern, herkenden de drie organisatoren en probeerden te ontdekken welke objecten door hen stiekem werden gefotografeerd.

DIK VRAGENBOEK

De voorbereidingen van de zesde editie startten ook dit jaar kort na de carnavalsvakantie. Sindsdien wordt gewerkt aan een dik vragenboek en worden mysterieuze opdrachten op verrassende plekken in Boxtel voorbereid.

De populariteit van de dorpsquiz neemt elk jaar toe. Met bijna honderd teams die elk gemiddeld vijftien tot twintig quizzers op de been brengen, is De Bokselse Kwis uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan enkele duizenden inwoners meedoen. Teams maken quizvragen in hun hoofdkwartier en sturen leden naar opdrachten die 'op locatie' gemaakt moeten worden. Daarnaast worden regelmatig hulplijnen ingezet, waardoor nóg meer mensen betrokken raken bij de quiz.

VERBINDEN

Het verbinden van de inwoners van Boxtel is een van de belangrijkste doelen van De Bokselse Kwis. Daarnaast wil de organisatie bereiken dat deelnemers geld bijeen brengen voor lokale doelen. Het inschrijfgeld van de dorpsquiz wordt - samen met sponsorbijdragen - gebruikt voor de ondersteuning van plaatselijke clubs, verenigingen of stichtingen. Winnende teams steunden de afgelopen jaren tientallen lokale doelen, waaronder voetbalclub ODC, hockeyclub MEP, Boxtel's Harmonie, WensAmbulance, TunnelVision, het carillon van de Sint-Petrusbasiliek en de Voorleesfiets.

De inschrijving van De Bokselse Kwis start maandag 1 juli op de website www.debokselsekwis.nl. Deelname kost dertig euro per team. Bij de inschrijving moeten de naam van de teamcaptain, het adres van het hoofdkwartier en het lokale doel waarvoor gespeeld wordt, staan vermeld. De zesde editie van de dorpsquiz start zaterdag 2 november om klokslag 18.00 uur.

FOTO BOVEN: Een van de opdrachten van De Bokselse Kwis in 2018 was de pubquiz bij Partycentre Denziz. Daaraan was één voorwaarde verbonden: kom verkleed als dragqueen. Bijzondere uitdossingen waren het resultaat. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtel

Prijs popkoor

Lisette van Dijk uit Boxtel is alt van popkoor Novelty in Sint-Oedenrode. Dat nam zaterdag deel aan festival De Fendert Zingt in Zevenbergen, waar het gezelschap een prijs kreeg voor de beste podiumpresentatie. Ook werd een eervolle vermelding in de wacht gesleept voor de vertolking van 'My Immortal' van Evanescene.