Fanfare Esch eert jubilarissen bij seizoensafsluiting

Het muzikale seizoen van fanfare Sint-Willibrordus is bijna voorbij. Het bleek een jaar met veel repetities, optredens en de presentatie van de nieuwe uniformen vanwege het zeventigjarig bestaan van de muziekvereniging. De club verzorgt zaterdag 6 juli een afsluitend concert.

Het is tijd voor vakantie, erkent het bestuur van de vereniging. Maar eerst nog moet er geknald worden. Wat heet: alle vier de orkesten van Sint-Willibrordus leveren een bijdrage leveren aan het slotconcert op 6 juli. Dat vindt plaats op het terrein van Autoservice Van de Zande (Broxven). Bij eventueel slecht weer vindt het optreden binnen plaats.

Tijdens het evenement worden vijf leden in de bloemen gezet vanwege een jubileum. Rini van Grinsven viert zijn vijftigjarig lidmaatschap van de muziekclub. Johan Sterks is eveneens een halve eeuw lid. Gerrie van der is veertig jaar muzikanten Frank van de Pasch en Monique Timmers zijn beiden 12,5 jaar lid van Sint-Willibrordus.

Na de vakantie maakt de Essche fanfare zich op voor het jubileumconcert. Dat vindt plaats op zaterdag 2 november.


Lezing landgoederen

Op uitnodiging van Natuurwerkgroep Liempde (NWG) verzorgt Thijs Caspers een lezing over landgoederen in Het Groene Woud. Dat doet hij vanavond, donderdag 27 juni van 20.00 tot 22.00 uur in Café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23.