Vorig jaar werd, onder meer vanwege het vijftigjarig bestaan, voor De Zonnebloem Liempde 3.000 euro ingezameld door de deelnemers. (Foto: Gerard Schalkx).
Vorig jaar werd, onder meer vanwege het vijftigjarig bestaan, voor De Zonnebloem Liempde 3.000 euro ingezameld door de deelnemers. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Spelen voor goed doel met Tourspel Liempde

Nog een weekje en dan kunnen wielerliefhebbers hun hart ophalen. De inschrijving voor Tourspel Liempde gaan donderdag 4 en vrijdag 5 juli van start. En in de weken erna zal blijken wie dit jaar het beste team heeft samengesteld...

Dit jaar wordt met het Tourspel geld ingezameld voor twee lokale zorgvoorzieningen: dorpshuis De Vlaswiek van Zorggroep Elde, waar dementerende senioren intensieve zorg krijgen en D'n Dries, waar zeventien mensen wonen die 24-uursbegeleiding krijgen en nog eens tien mensen die op afspraak worden ondersteund (ambulante zorg).

De Vlaswiek bestaat 25 jaar en is bezig de muren aan de binnenkant te bekleden met kwalitatief hoogwaardige fotoprints. Zo wordt 'buiten naar binnen' gehaald voor de bewoners, wat leidt tot meer interactie en beleving in het dorpshuis. D'n Dries viert haar veertigjarig bestaan en de begeleiders van het wooninitiatief van Cello willen in het feestjaar diverse activiteiten organiseren met de bewoners.

Deelnemers aan het Tourspel maken voor tien euro per inschrijving kans op geld-

prijzen. De nummers één tot en met tien ontvangen een gift. Ook is er de Rode Lantaarn, een ludieke beloning voor de nummer laatst. En tijdens iedere etappe kan er een dagprijs binnengesleept worden door degene met de meeste punten.

EXTRA TOURSPEL

Voor twee euro meer doen Tourspel-deelnemers mee aan het Extra Tourspel. Degene die raadt op welke plek de Liempdse wielrenner en Tourspel-ambassadeur Koen de Kort eindigt, wint honderd euro.

De inschrijving starten donderdag 4 juli om 19.00 uur in café De Durpsherberg, thuishaven van het Tourspel. Vrijdag kunnen mensen zich vanaf 14.00 uur aanmelden. Inschrijfformulieren zijn donderdag 4 juli te vinden in Brabants Centrum en in De Durpsherberg.