Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

BOXTELSE STAFLEDEN SUCCESVOL IN SOEST

Scouting wint brons op eerste NK pionieren

Een team met stafleden van Scouting Boxtel eindigde zaterdag als derde tijdens het eerste Nederlands kampioenschap pionieren in Soest.

De Boxtelaren gingen vroeg op weg aangezien de wedstrijd al voor halfzes van start zou gaan. De uitdaging was om in tien uur tijd in een vak van tien bij tien meter met tien personen een zo indrukwekkend mogelijk object te bouwen met uitsluitend palen en touw.

ELEGANT PAVILJOEN

Aan de wedstrijd deden teams mee van scoutinggroepen uit het hele land, waaronder groepen uit Zeewolde en Gemert. De concurrerende teams maaktn onder andere een ophaalbrug, een hoge toren en een vliegtuig. Scouting Boxtel koos voor een object zonder specifieke functie. Het resultaat was een elegant paviljoen, waarbij gebruik werd gemaakt van de zogenaamde zesvormige polypedestra sjorring, een bijzondere knoop die zichzelf vastzet doordat elke paal op een naastgelegen paal rust.

GENIETEN IN EEN NET

De jury, bestaande uit een aantal ervaren vrijwilligers, beoordeelde de teams op verschillende criteria, waaronder het ontwerp, de veiligheid tijdens het bouwen, de technische kwaliteit van de constructie en de sfeer in het team. Met name bij de laatste twee factoren scoorden de Boxtelse scouts hoog. Na het bouwen werd er een groot net in de constructie gehangen, waarin het gehele team kon genieten van de zon.

Scouting Boxtel biedt uitdagende programma's voor jeugd van vijf tot en met achttien jaar in Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Oók voor kinderen met een beperking.

FOTO LINKS: Met dit bouwwerk, optrokken met louter palen en touw, won Scouting Boxtel de derde prijs tijdens de eerste editie van het NK pionieren. (Foto: Jan Pereboom).

FOTO ONDER: De stafleden genieten na afloop van de zon. Ze bungelden in een net dat is opgehangen in hun bouwwerk. (Foto: eigen collectie).


HULDIGING IN SINT-MICHIELSGESTEL

Lof Gemondse toppers op Gestels kampioenfeest

Burgemeester Jan Pommer, wethouder Lianne van der Aa en kinderburgemeester Michelle Kroon van Sint-Michielsgestel huldigden vorige week kampioenen uit de gemeente, waaronder verschillende toppers uit Gemonde.

Naita van der Velden, Tess en Fem van den Hurk, Jolien Duijts, Bobbi en Britt Buijzen en Ingrid Gaakeer doen in Gemonde aan paardensport en gooien daarin hoge ogen. Schaatser Robin Schneider, eveneens uit Gemonde, mocht een kampioensbutton in ontvangst nemen, net als dorpsgenoot Dyon Jellema (taekwondo).

Overige gedecoreerden zijn: Mies Groenendaal (voorleeskampioen), Paul Spierings (Dakar), Jack Aerts (taekwondo), Tim Goossens (BMX fietscross), Dansteam Variationz van Dance Action, Sayenne Capriles (modern/jazz), Helma Kling en Henk Berends (hondensport), Lambert van de Wiel, (veldrijden), Kevin en Amy Rutjes (turnen), Justin Houtdijk, Djovanny van Eindhoven, Joeri Wilkowski (biljart), Myrthe Kapteijns en LiFe attitude van LiFe Dance (moderne dans) en Isa van Uden (vloggen).

Een aantal ondernemers werd eveneens in het zonnetje gezet: Big Bird Creative Studio is onderneming van het jaar in Berlicum, Keurslagerij Cooijmans won dezelfde titel in Sint-Michielsgestel. Bloemisterij Leo Sleutjes kreeg de publieksprijs ondernemer van het jaar.

Niels van den Elzen werd uitgeroepen tot jonge vrijwilliger van het jaar. Hij is al jaren een fanatieke leider en organisator bij Scouting Berlicum.

FOTO ONDER: De kampioenen uit de gemeente Sint-Michielsgestel werden vorige week in het zonnetje gezet. (Foto: Bart Coolen).


Fietstocht Dorpstafel

Elke twee weken vertrekt op dinsdag om 09.30 uur de fietstocht van Dorpstafel Gemonde. De eerstvolgende is op 9 juli. Belangstellenden verzamelen die dag op het plein bij de Sint-Lambertuskerk. De afstand is ongeveer dertig kilometer lang; onderweg wordt gepauzeerd. Deelname is gratis.

Wilde bloemen

Vrijwilligers van Natuurmonumenten komen tot en met zaterdag 29 juni langs langs de deuren om te collecteren voor wilde bloemen. Die verdwijnen volgens de natuurorganisatie in rap tempo, een ramp voor insecten. Per 2,50 euro kan één vierkante meter grond in bloei worden gezet. Meer informati: www.natuurmonumenten.nl/wilde-bloemen.

Afbeelding
Afbeelding