btr
btr Foto: Ad Dekker

LEDEN TS DEKKER DIRECT OP EREPODIUM IN EERSTE WEDSTRIJD

Taekwondoka's debuteren puik

Vier leden van Taekwondoschool Dekker (TSD) namen zondag voor het eerst deel aan een wedstrijd en behaalden prompt een podiumplaats. ,,Dan kun je alleen nog maar 'wauw' zeggen," aldus sabum Ad Dekker. De taekwondoka's deden mee aan het tweede open Tjamietoernooi in Utrecht

Twintig taekwondoscholen met meer dan 225 deelnemers streden om de ereplaatsen. Gizem Yilmaz, lid van TS Dekker, eindigde op de eerste plaats bij het sparren in haar allereerste wedstrijd. Ook Roxana Bantmanowicz maakte haar wedstrijddebuut. Zij behaalde een tweede prijs bij het sparren.

Linda Beekmans sleepte een tweede prijs in de wacht bij het sparren en een derde in de discipline tuls. Marcelina Kaczorowska zag haar eerste wedstrijd bekroond met twee derde prijzen, een bij het sparren en een bij tuls. Ook Rayaan Suhooli debuteerde in een toernooi en behaalde een derde prijs bij het sparren. Joy, Kaj en Areeb vielen zondag net buiten de prijzen.

OPEN TRAINING

Taekwondo School Dekker (TSD) organiseert een open training ten bate van Samenloop voor Hoop Esch. Die vindt zaterdag 29 juni plaats in de Prinses Amaliaschool aan de Reginahof 3.

Liefhebbers kunnen van 10.00 tot 11.30 uur onder meer meedoen aan bootcamp, fitness, zumba, cardio- en krachttraining. Verder komen er elementen van vechtsporten aan bod. De activiteiten zijn geschikt voor meer en minder ervaren sporters. Alleen het dragen van sportkleding is vereist. Om zoveel mogelijk geld te vergaren voor KWF Kankerbestrijding vraagt de taekwondoschool aan deelnemers een bijdrage vijf euro, contant te voldoen voor aanvang. Aanmelden is niet nodig.

FOTO BOVEN: Marcelina Kaczorowska (8), links op de foto, deed voor het eerst mee aan een taekwondo-wedstrijd. Ze sleepte direct twee prijzen in de wacht. (Foto: Taekwondoschool Dekker).


TABITTA BEHAALT BRONS EN ZILVER TIJDENS AHOY-CUP

Boxtelse turnsters vallen in de prijzen

Drie turnsters van gymnastiekvereniging Tabitta mochten zaterdag uitkomen tijdens de Ahoy-cup. Senioren Nienke Langenhuizen (rechts op de foto), Eva Roos (midden) en junior Sam Sieben (links) hadden zich tijdens het Nederlands Kampioenschap geplaatst om aan dit toernooi deel te nemen.

In het stadion Ahoy turnden senioren en junioren tegen elkaar, gejureerd volgens de vereisten die gelden voor die eerste categorie. Na drie goede balkoefeningen lieten de Boxtelse gymnasten een mooie vloeroefening zien. Langenhuizen behaalde de hoogste en Roos de derde score van de wedstrijd. Ook op sprong werden mooie resultaten neergezet.

Op brug vielen zowel Langenhuizen als Roos. Sieben daarentegen turnde op dat toestel wel een knappe oefening en eindigde in het klassement als vijftiende. Eva werd twaalfde plaats en Nienke zevende.

Door hun puike vloeroefeningen wisten de twee senioren van Tabitta zich te plaatsen voor de toestelfinale vloer. Tijdens deze eindstrijd scoorden beide turnsters uitstekend: Roos behaalde zilver en Langenhuizen brons. (Foto: Esther Jansen).


Boxtelaar Huub Coumans vliegt het best tijdens NK

Ook Boxtelaar Huub Coumans werd vrijdag gehuldigd in de spiegeltent Bon Salon. Een dag erna herhaalde hij zelfs zijn prestatie: met zijn tea Falcon Air werd Coumans Nederlands Kampioen Schermvliegen Precisie, oftewel 'paragliding'.

Het toernooi werd gehouden, op een vliegveldje in Numansdorp, onder Rotterdam.

Door het hete weer hadden de vliegers veel last van turbulentie, waardoor er maar vier rondes werden gevlogen. Desondanks wisten Coumans en zijn twee teamgenoten hun parachutes onder controle te houden en zorgden ze voor goede scores.

Het team won voor de 43e keer het NK.

Afbeelding