Boxtelaren fietsen 400 kilometer tegen Alzheimer

Martijn van Gils en Marchel Kluijtmans gaan voor de derde keer de strijd aan met de ziekte van Alzheimer. In het weekend van 21 september fietsen de Boxtelaren samen vierhonderd kilometer tijdens de tocht 2bike4alzheimer om geld op te halen voor onderzoek.

Beide fietsers hebben een persoonlijke connectie met de hersenaandoening: Van Gils werkt op een afdeling met dementerende ouderen, Kluijtmans' opa leed aan dementie. Iedereen heeft te maken met Alzheimer, aldus het team, dat zich 'Ga je mee verdwalen, wij weten de weg' gedoopt heeft.

Normaal worden de vierhonderd kilometer fietsend afgelegd door een team van minimaal vier personen, in estafettevorm. Van Gils en Kluijtmans fietsen de gehele afstand echter met z'n tweeën. Dat maakt de uitdaging mooi, maar ook zwaar, volgens de Boxtelaren. Die hebben hebben hun streefbedrag nog niet behaald. Mensen die willen doneren, kunnen dat doen door de teamnaam 'Ga je mee verdwalen, wij weten de weg' in te voeren via de site www.2bike4alzheimer.nl.

Politie

Scooter botst met busje

Op de T-splitsing van de Koppel met de Vicaris Van Alphenlaan is vrijdagavond een scooterbestuurder op een bestelbusje gereden. De automobilist, een 34-jarige Boxtelse, reed na het ongeval nog tegen een verkeersbord. De vrouw en de 26-jarige Boxtelse scooterrijder zijn beiden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding op A2

Maandagmiddag reed een bestelbusje achterop een auto-ambulance. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd, de inzittenden bleven ongedeerd. Het ongeluk vond plaats op de rijksweg onder Liempde waar de rechter rijstrook een tijdje moest worden afgesloten. Daardoor ontstond twee kilometer file.