Afbeelding
Foto:

Stijlvol afscheid schoolverlaters Hub

De Boxtelse locatie van de Hub-school zwaait dit jaar tien leerlingen uit, flink wat voor de instelling voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs aan de Tijvert. Dat betekende ook een mooi defilé met aansluitend een passend afscheid. De scholieren arriveerden in voertuigen als bakfietsen, trikes en een deux chevaux. Zij werden onder luid applaus onthaald bij de Molenwijkschool (er werd uitgeweken naar een grotere locatie) en toegezwaaid door de leerlingen. Directeur Bart Otjens (rechts op de foto) onthaalde zijn prachtig uitgedoste scholieren feestelijk waarna het officiële deel plaatshad. Na lovende woorden van directeur en leerkrachten tekenden de schoolverlaters onder toeziend oog van een flinke groep genodigden met trots hun certificaat. (Foto: Aimée Veroude).


VOETBALEVENEMENT ODC ONTVANGT BIJNA 180 DEELNEMERS

Stormbaan en voetbal op Ducky Dag

LINDA VAN DE WIEL

Zeephellingen, een stormbaan, levend tafelvoetbal en nog veel meer. ODC-mascotte Ducky is jarig en dat werd zaterdag gevierd. Tijdens een groots opgezette feestdag op het terrein van de Boxtelse voetbalclub werd gespeeld op springkussens, vinden penalty's hun weg tussen de doelpalen en is er natuurlijk nog meer voetbal.

,,Hij is elf jaar geleden geïntroduceerd als mascotte van ODC en sindsdien vieren


we elk jaar zijn verjaardag", vertelt Mark van der Steen, medeoprichter van de sportieve dag. Leuk is een understatement, getuige het enthousiasme dat de ODC-jeugd toont. Ook Thijs (5) heeft het naar zijn zin op z'n eerste Ducky Dag. ,,Ik heb al veel gedaan: schieten op de stropdas, sjoelen, buikschuiven en bingo. Kijk, ik heb deze glowsticks gewonnen. Maar voetballen is het allerleukst. Dat ga ik straks nog doen. En frietjes en ijsjes eten."

ECHT COOL!

Marley van zeven jaar moet nog bijkomen van de stormbaan. ,,Die was echt cool zeg! En met de bingo won ik stoepkrijt. Maar als ik voetbal, vind ik keepen het allerleukst."

Leeftijdsgenoot Timur maakt liever goals. Met een ijsje in de hand en zijn rugzak op de rug doet hij dit als volleerd profvoetballer. In de rechterhoek om precies te zijn. ,,Ik weet niet waarin ik het beste ben. Maar wél wat ik het leukste vind: scoren."

Het doel van de afsluiting van het voetbalseizoen wordt niet gemist: de 177 jonge voetballers van ODC de leukste dag van het hele jaar bezorgen, zodat iedereen met een glimlach de vakantie ingaat. Dankzij de inzet van van vrijwilligers is een lach niet van het gezicht van de zevenjarige voetballer Jens te toveren. Samen met zijn teamgenootjes wint hij vandaag alle onderlinge partijtjes. De volledige eer naar zich toetrekken doet de sportieveling echter niet: ,,Ik ben supertrots op mijn team!" Teamgenootje Len (6) voelt hetzelfde: ,,We deden het heel goed. We hebben alle wedstrijden gewonnen! En ik heb een eigen beker. Die komt op mijn kamer."

Naast spel en plezier had Ducky Dag ook een zakelijke noot: ODC-voorzitter Walter van der Linden en directeur particulieren Bas Doorn van Rabobank Hart van De Meijerij ondertekenden een verlenging van hun driejarig sponsorschap. Daarnaast steunt de bank de voetbalclub om te kijken hoe het sportcomplex het beste verduurzaamd kan worden.

FOTO ONDER: Bezoekers van Ducky Dag schoven op hun buik over de stormbaan. (Foto: Linda van de Wiel).

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC