Het paviljoen van recreatieplas De Langspier werd zaterdag bezet door diverse orkesten. Big Bands on the Beach bood een podium voor muzikale ensembles uit Boxtel en de regio. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Het paviljoen van recreatieplas De Langspier werd zaterdag bezet door diverse orkesten. Big Bands on the Beach bood een podium voor muzikale ensembles uit Boxtel en de regio. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto:

DE LANGSPIER VORMT DECOR VOOR BIGBAND-FESTIJN

Smeltkroes van jazz, pop en swing

Acht bigbands brachten zaterdag hun instrumenten naar het paviljoen bij recreatieplas De Langspier. Big Band on the Beach vond er plaats en het publiek genoot zichtbaar van het prachtige weer en diverse muzikale ensembles uit Boxtel, maar ook uit Best, Breda, Eersel, Gorinchem en Schaijk.

De organisatie is in handen van Big Band Boxtel van de Gildenbondsharmonie. Die nodigt jaarlijks diverse andere orkesten uit om aan de Boxtelse plas geïnteresseerden in vervoering te brengen. Daarvoor werden dit keer onder meer de Boxtelse Stripe Big Band en Bob uit Best gevraagd: zij speelden tussen de wisselingen van de overige orkesten.

Die brachten een variëteit aan fijne nummers. Zo voerde Smalltown Big Band uit Breda een swingende smeltkroes van klassieke jazz en swing op. Night Cats Big Band uit Eersel heeft naast traditionele bigband-swing ook jazzy bewerkingen van de hedendaagse popmuziek goed onder de knie. De leden van Big Band Gorcum uit Gorinchem kenden zowel hun klassiekers als de hits van nu. 5-6-' 07 (five six o'seven) uit Schaijk gaat helemaal voor eigentijds. Bressband BOB uit Best bleek van alle markten thuis, net als de ervaren leden van Solid Big Band. Daarnaast trad Bertine van den Boom op, die eerder al zong tijdens optredens met de Gildenbondsharmonie.

De organisatie blikt tevreden terug op de editie van 2019. ,,Wat is De Langspier toch een geweldige plek om mensen bij elkaar te brengen", aldus Henk Boleij van Big Band Boxtel.