Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE SOFTBALSTERS VERLIEZEN TEGEN UTRECHTERS

Honkballers Ducks in de race om titel

De honkballers van het Boxtelse Ducks bezorgden zondag in sportpark Den Wielakker hun tegenstander Maastricht een genadeloos afstraffing. Het werd 28-0. De softbalsters van de club zegevierden, maar alleen in de eerste van hun dubbel wedstrijd. In het tweede duel was Domstad Dodgers te sterk.

Starter Jeroen van Nes begon goed en incasseerde geen punten, waarna Ducks razendsnel uit de startblokken kwam en zes punten scoorde, mede door een homerun van Jan van der Wielen. Van Nes hield zich sterk en zette met gemak de Maastrichtenaren opzij, terwijl Ducks de voorsprong bleef uitbreiden: na drie innings bedroeg de stand 15-0.

Het lot van de tegenstander bleek bezegeld en Ducks toonde geen genade. De punten bleven binnenstromen. Mede dankzij een homerun van rookie Sjors Gevers domineerde Ducks de tegenstander. Maastricht had geen antwoord op het sterke pitchwerk van Van Nes en later Max Denteneer. Na 6,5 inning werd de mercy rule toegepast, omdat de Boxtelaren met meer dan tien punten voorstonden op dat moment. Wat heet: de eindstand was 28-0.

Een overtuigende overwinning voor de Boxtelse honkbalformatie die de tegenstander geen schijn van kans gaf en zo zijn positie in de race om de titel verstevigde.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Rignald Cicilia met drie uit drie.

GOED PITCHWERK

Eerder die ochtend waren de softbalsters aan de beurt. Zij speelden een dubbele wedstrijd tegen Domstad Dodgers. De Utrechtse vrouwen begonnen aan slag en maakten al meteen punten. Ook aan de zijde van Ducks werd een punt gescoord in de eerste inning. Meer scores volgden aan beide zijden waardoor de tussenstand op 4-6 kwam.

Door goed pitchwerk van Inge van Geel bleven de bezoeksters van punten verstoken, terwijl Ducks drie punten maakte: het Boxtelse softbalteam stond op een 7-6 voorsprong. In de vierde inning kwam Domstad Dodgers twee keer over de thuisplaat. Maar de thuisploeg zette een sprint in tijdens zijn slagbeurt en liep uit door zeven keer te scoren.

Domstad Dodgers gaf zich echter nog niet gewonnen en liep drie punten in: de Boxtelaren scoorden vervolgens niet. Een inning later volgde ook een puntloze beurt voor de Utrechtse ploeg, mede dankzij een mooie vangbal van linksveldster Colette de Wind. Ducks maakte in haar volgende slagbeurt nog wel een punt. Dat bleek voldoende voor de overwinning, al wisten de Utrechters het nog spannend te maken door in de zevende inning drie punten te scoren. Eindstand: 15-14.

De tweede wedstrijd ging aan de zijde van Ducks een stuk minder. De vrouwen kwamen niet goed op de honken en er werden door de speelsters van Domstad Dodgers veel punten gemaakt. Ondanks twee mooie vangballen van derde honkvrouw Rachel Koeyers en middenvelder Ilon van Gurp eindigde deze wedstrijd na de vierde inning met winst voor Domstad Dodgers: 3-14.

Zondag 30 juni reizen de softbalsters af naar Beek voor een duel met Cheetahs. Eerder dit seizoen maakten beide teams al kennis met elkaar: Cheetahs trok beide keren aan het langste eind, maar Ducks wil daar heel graag laten zien dat de ploeg wel degelijk kan winnen.

FOTO BOVEN: De Boxtelse honkballers behaalden zondag een meer dan overtuigende zege: het werd in sportpark Den Wielakker 28-0 tegen Maastricht. Onder meer speler Sjors Gevers werd binnengehaald na een homerun. (Foto: Hans Verberk).

Uitslag vrijdag 21 juni

Blue Lions Tilburg H2 - Ducks H2        11-1

Uitslagen zaterdag 22 juni

Sunville Tigers JH1 - Ducks JH1        13-1

Ducks JS1 - Alphians JS2        7-4

Alphians JS2 - Ducks JS1        7-8

Wizards of Boz AH1 - Ducks AH1        8-6

Uitslagen zondag 23 juni

Ducks DS1 - Domstad Dodgers DS1        15-14

Ducks DS1 - Domstad Dodgers DS1        3-14

Kickers H1 - Ducks H2        12-6

Ducks H1 - Maastricht H1        28-0

Programma zaterdag 29 juni

Stags JS1 - Ducks JS1        10.00

Nuenen AH1 - Ducks AH1        11.00

All In PH1 - Ducks PH1        14.00

Programma zondag 30 juni

Cheetahs DS1 - Ducks DS1        13.00

Cheetahs DS1 - Ducks DS1        15.10

Nuenen H1 - Ducks H1        14.30


MONT VENTOUX-BEDWINGERS WILLEN DOOR MET WIELRENNEN

'Ik kreeg na de finish bijna geen lucht meer'

Blaislie (13) en Albegina (15) Kleijzen hebben een fantastische ervaring achter de rug. Beide wielrensters bereikten vorige week de top van de Mont Ventoux, ondanks de stevige klim en ijle lucht. Blaislie: ,,Het voelde alsof mijn keel werd dichtgeknepen."


PÅL JANSEN

Vooral de jongste van de zusjes was helemaal bekaf na de rit. Zij had dan ook flink doorgetrapt ,,Je krijgt bijna geen adem als je daar boven bent. De lucht is heel anders. En er zijn ook geen planten", zegt Blaislie. ,,Van mijn buddy Babette moest ik even aan de kant, maar daar had ik geen zin in", grinnikt ze.

In twee uurtjes was ze boven. Haar grote zus Albegina volgde op een kwartiertje. ,,Maar mijn buddy bleef een beetje achter. Die moest me op een gegeven moment laten gaan. Die zei: fiets maar op je eigen tempo. Anders was ik wel wat eerder boven geweest!"

DE LA SALLE

Zowel Blaislie als Albegina deden mee aan een groepsproject van De La Salle. Jaarlijks gaat een clubje sportievelingen, dat op welke manier dan ook ondersteuning krijgt van de jeugdzorginstantie, naar de Franse berg. Deelnemers trainen het hele jaar door. Met als doel om iedereen boven te krijgen uiteindelijk. En iedereen die gestart is, kwam ook over de streep, benadrukt Blaislie: ,,Iedereen heeft het fantastisch gedaan!" En vooral Pim van der Velden, de persoon die namens De La Salle de deelnemende wielrenners begeleidt, bleek voor de fietsers letterlijk een steun in de rug. Blaislie: ,,Hij is zelf zes keer op en neer gefietst om iedereen over de finish te krijgen: hij heeft er veel naar boven gedouwd."

Nadat de jongste van de zussen al besloot om door te gaan met wielrennen, lijkt nu ook Albegina overstag. Volgend jaar kan ze echter niet meer meedoen, omdat ze niet meer bij De La Salle zit. ,,En als buddy moet je ouder zijn." Moeder Petra, lachend: ,,Dus ik moet twee fietsen hebben. Maar ze mogen de wielrenfietsen nog lenen. Er is in ieder geval nog één gezamenlijke afsluitende rit in september in Limburg."

PORTRET LINKSONDER: Albegina Kleijzen (15) had nog wat over nadat ze de top van de Mont Ventoux bereikte.

PORTRET ONDER: Blaislie had alles gegeven om de streep te bereiken. (Foto's: collectie familie Kleijzen).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding