Beleef Boxtel start seizoen zomeravondrondleidingen

De avondrondleidingen die VVV/Beleef Boxtel in juli en augustus jaarlijks geeft, gaan binnenkort weer van start. Er is een nieuwe route ontwikkeld en de route Stationskwartier is teruggekeerd. Tevens zijn er extra routes vanwege het 150-jarig jubileum van de witte zusters en witte paters.

Zondag 30 juni staat de eerste wandeling op het programma. Dan start om 11.00 uur bij de VVV aan de Markt 36 de route Kasteel Stapelen. Daarin wordt duidelijk wat in vroeger eeuwen de invloed van de adellijke heren van Boxtel was. De afstand is twee kilometer. In tegenstelling tot eerdere jaren echter, kunnen de ridderzaal en de slotkapel vanwege de verkoop van Stapelen niet bezocht worden.

RIJKE ROOMSE LEVEN

Vanaf het VVV-kantoor start dinsdag 2 juli om 19.00 uur ook de route Witte Zusters. Tijdens de tocht van 3,75 kilometer worden mensen meegenomen naar diverse plekken waar het Rijke Roomse Leven zijn bloeitijd kende. Ook worden het Religieus Panorama in Museum Vekemans en het Wereldhuis, waar de meeste zusters en paters nu wonen, bezocht.

Naoorlogse architectuur staat woensdagavond 3 juli centraal. Vanaf 19.00 uur wandelen mensen drie kilometer lang langs allerlei gebouwen uit de jaren vijftig, die vroeger als saai en sober werden beschouwd. De laatste jaren komt men hierop terug en verdient een aantal het zelfs om een beschermde status te krijgen.

BOXTELS WELZIJN

Park Molenwijk in de wijk Selissenwal is speciaal voor het welzijn van de Boxtelaren aangelegd. Met diverse sportaccommodaties, waarvan ooit een heuse wielerbaan en een oefenveld voor het Nederlands voetbalelftal deel uitmaakten. Tijdens een tocht van één kilometer, die donderdag 4 juli om 19.00 uur bij restaurant Molenwijk start, krijgen de deelnemers alles te weten over het park.

Aanmelden kan onder meer via e-mail: info@vvvboxtel.nl of telefonisch 06-22 56 20 01. Belangstellenden kunnen zich ook vóór aanvang van iedere wandeling melden op de aangewezen locatie. Deelname kost twee euro per persoon.

De overige tochten die in juli en augustus plaatsvinden, zijn te raadplegen via de website www.beleefboxtel.nl.