Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

FANFARE BLIJ MET STATIEGELDACTIE COOP

688,10 euro voor Concordia

De Liempdse fanfare Concordia hield begin april haar twee grootste optredens van het jaar: de promconcerten in automuseum Classic Park. Diverse sponsors steunden het evenement. Onder hen supermarktondernemer Jan Tax van Coop met een statiegeldactie. Die bracht 688,10 euro op.

Tijdens de emballage-actie op konden hun statiegeld doneren aan fanfare Concordia; Coop verdubbelde vervolgens het ingezamelde bedrag. Deelnemers aan de actie maakten bovendien kans op gratis vrijkaartjes voor het promconcert.

Het is niet de eerste keer dat Tax een statiegeldactie hield. Zo profiteerden ook al de kinderen van basisschool De Oversteek van het inleveren van de flessenbonnen. Toen trok de supermarkt met blaaskapel De Kromploegers op om ervoor te zorgen dat de basisschoolleerlingen aan instrumenten kwamen voor muzieklessen.

Niet alleen Coop Tax leverde als sponsor een bijdrage aan het muziekfestijn van begin april. In totaal deden elf lokale partijen en twee fondsen een duit in het zakje. De voorstellingen waren stijf uitverkocht.

FOTO BOVEN: Supermarktondernemer Jan Tax van Coop Liempde overhandigde vrijdag een cheque ter waarde van 688,10 euro aan Ingrid Saris (midden) en Janneke van Houtum (rechts) van fanfare Concordia. (Foto: Gerard Schalkx).


TOON STALPERS IN BEZOEKERSCENTRUM

Boxtelaar exposeert in Liempde

Boxtelaar Toon Stalpers exposeert tot en met woensdag 31 juli in D'n Liempdsen Herd. Hij maakt kleurrijk werk met acrylverf op linnen of paneel.

De onderwerpen die Stalpers in het bezoekerscentrum aan de Barrierweg 4 tentoonstelt, zijn divers: vrouwen, maar ook landschappen. Door werken aan te schaffen, draagt de koper bij aan projecten voor kansarme mensen in de Filipijnen.

Stalpers' werk is te bekijken tijdens openingstijden: alle dagen van de week (behalve maandag en woensdag) tussen 11.00 en 16.00 uur.