Bij de ontvangst van nieuwe inwoners in Liempde werd de vuurput op het Raadhuisplein voor café Het Wapen van Liempde ontstoken. (Foto: Gerard Schalkx).
Bij de ontvangst van nieuwe inwoners in Liempde werd de vuurput op het Raadhuisplein voor café Het Wapen van Liempde ontstoken. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

BURGEMEESTER FONS NATEROP ONTHAALT NIEUWE INWONERS

'Handjes uit de mouwen voor Liempde'

PÅL JANSEN

Tachtig nieuwe huishoudens kreeg Liempde er het afgelopen jaar op papier bij. Dat vertelde burgemeester Fons Naterop tijdens de jaarlijkse Nieuwkomersdag die vrijdag in het dorp werd gehouden. Dankzij organisator Lisette Braken van Algemeen Belang Liempde (ABL) kregen de deelnemers een rondleiding door het dorp en werd de avond afgesloten met de traditionele barbecue bij de vuurput.

Groningers, Vlissingers, Veldhovenaren, maar ook enkele mensen uit Boxtel. De kersverse Liempdenaren komen uit alle hoeken van het land. Maar wel naar het 'mooiste dorp van Brabant', moest burgemeester Naterop erkennen. ,,Er zijn hier zoveel mooie dingetjes om te zien. De structuren van het dorp, het groen de prachtige omgeving...", stak hij de loftrompet.

NADEEL

Maar er is ook een nadeel aan Liempde, vertelde de burgemeester. ,,Je moet groene vingers hebben of anders ontzettend goed de handjes uit de mouwen kunnen steken. Er wordt van alles gedaan en ook van u wordt iets verwacht. Dat vinden we alleen maar goed: we houden van Meewerkend Boxtel, dat mensen in de gemeenschap staan", sprak burgemeester Naterop de nieuwe inwoners bij café Het Wapen van Liempde toe.

Voordat de welkomstpakketten werden uitgereikt, kregen de inwoners een rondleiding, onder meer langs dorpsmuseum en aanpalende beugelclub De Klöskes aan de Oude Dijk. De bijeenkomst ging van start bij multifunctioneel cultuurcentrum De Serenade. Stichting ABL had ervoor gezorgd dat iedereen meteen goed bekend was bij wat er allemaal te doen is. Diverse verenigingen presenteerden zich aan de mensen, die ook een groot welkomstpakket kregen met daarin allerlei informatie over de omgeving.