Afbeelding
Hans van Doorn Fotografie

ANS VAN WEERT EN TINUS BLEEKER VEERTIG JAAR MUZIKANT

Concert Boxtel's Harmonie met jubilarissen

Boxtel's Harmonie sluit het muziekseizoen af met een huldigingsconcert in het Muziekhuis aan de Passage Riche. Daar worden zondag 7 juli vanaf 14.00 uur hoboïste Ans van Weert- van der Velden en slagwerker Tinus Bleeker in het zonnetje gezet; beiden zijn veertig jaar aan de vereniging verbonden. Het openbare optreden is gratis toegankelijk.

Van Weert (50) stamt uit een muzikaal nest en vormde er zelf óók een. Niet alleen haar vader én broer spelen mee in het harmonieorkest, ook haar man en twee dochters spelen wekelijks hun partijtje mee. Als hoboïste vervult ze elk concert solopartijen en daarmee is ze een vaste waarde in het ensemble. Maar daar blijft het niet bij. Gedurende haar lidmaatschap maakte ze zich op diverse fronten ook organisatorisch verdienstelijk in tal van commissies. Momenteel geeft ze invulling aan de commissie Lief & Leed. Bovendien is ze voorzitter van De Aggemarvanhuisaf Band, het onderdeel van de harmonie waarin Van Weert altsaxofoon speelt.

Geboren in Friesland verhuisde Bleeker op jonge leeftijd met de rest van zijn familie naar Brabant. Op veertienjarige leeftijd sloot hij zich aan bij het toenmalige tamboerkorps van Boxtel's Harmonie. Daar maakte hij de ontwikkeling van deze groep muzikanten tot slagwerkensemble mee. De laatste jaren zet hij zich niet alleen muzikaal, maar ook organisatorisch in voor de club, bijvoorbeeld voor een percussieworkshop. Maar ook het tropisch muziekfeest dat de slagwerkers vorig jaar hielden samen met de Aggemarvanhuisaf Band in het kader van het 110-jarig bestaan van de harmonie. Bovendien kwam het vakmanschap van Bleeker als schilder goed van pas toen enkele jaren geleden het vroegere snookercentrum aan de Passage Riche werd gerenoveerd en omgetoverd tot Muziekhuis Boxtel.

NIEUWE DIRIGENT

Johan Smeulders leidt zondag 7 juli het huldigingsconcert. De in Heeze woonachtige musicus en arrangeur volgde begin dit jaar Jules van de Loo op als interim-dirigent. De samenwerking verliep zo goed dat het harmoniebestuur op voorstel van de orkestleden besloot Smeulders een vaste aanstelling te geven als artistiek leider. Tijdens het optreden klinkt een voorproefje van de concerten die Boxtel's Harmonie in het nieuwe seizoen in petto heeft. Naast het harmonieorkest treden ook het slagwerkensemble en opleidingsorkest op. Mark Koning dirigeert de percussionisten, de leerlingen staan onder leiding van Marly Sengers, die fluit en piccolo speelt in de harmonie. Zij heeft die taak overgenomen van Mirjam Zweerts.

FOTO BOVEN: Hoboïste Ans van Weert in actie tijdens de jubileumprom Sound of Boxtel in november vorig jaar. (Foto: Hans van Doorn).

FOTO ONDER: Tinus Bleeker (midden), trouw lid van het slagwerkensemble, speelt hier mee in het nieuwjaarsconcert 2019. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Afbeelding