En Route gaat van start in de spiegeltent

Alles draait om 'geluk' tijdens Boxtel En Route 2019. Zondag 23 juni start het publieksevenement om 10.00 uur in spiegeltent Bon Salon. Boxtel En Route vormt tevens de afsluiter van het programma in de spiegeltent, die de voorbije weken in kasteelpark Stapelen stond.

Diverse gasten nemen het woord omtrent het thema 'Geluk kent geen maat'. Onder wie Alexandra Augustijn. Zij schreef het boek 'De Gelukseconomie'. Daarin gaat ze dieper in op geluk als welvaartsideaal. Tevens is zij de initiatiefnemer van de Beweging van Geluk.

Tijdens de ochtend worden ook de 'geluksplekken van Boxtel' nader onder de loep genomen. En burgemeester Fons Naterop werpt samen met voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit, medeorganisator van spiegeltent Bon Salon, een blik op de toekomst; richting het jaar 2021. Dan is de spiegeltent namelijk weer in kasteelpark Stapelen te vinden en is er opnieuw een activiteitenprogramma. Na de opening vertelt Paul Hermans van het reuzencomité het verhaal van Jas de Keistamper. Vanaf 11.00 uur kan er ook gepicknickt worden in kasteelpark Stapelen. En de afsluiting inclusief drankje is tussen 12.00 en 13.00 uur. De toegang tot het evenement is gratis.


Kampioenen treden voor het voetlicht in park Stapelen

Alle Boxtelse kampioenen krijgen morgenavond, vrijdag 21 juni een erepodium in spiegeltent Bon Salon. Stichting Boxtel Vooruit en gemeente Boxtel verzorgen dan de jaarlijkse Dag der Kampioenen: een huldiging voor mensen die namens hun vereniging het afgelopen jaar een titel pakten.

Sportwethouder Herman van Wanrooij neemt de honneurs waar namens de gemeente. Hij zal het programma om 19.00 uur openen. Dan zijn de kampioenen tot en met zestien jaar aan de beurt. Vanaf 20.30 uur wordt de loftrompet gestoken voor de oudere jeugd en de senioren.

PRESTATIE

Alle kampioenen in de gemeente Boxtel die lid zijn van een vereniging die aangesloten is bij een landelijk erkende bond, treden voor het voetlicht. Dus ook een inwoner van de gemeente Boxtel die een bijzondere prestatie heeft geleverd bij een vereniging buiten de gemeente, kan worden gehuldigd tijdens de Dag der Kampioenen. De sporters moeten een landelijke, regionale of districtstitel hebben behaald om te worden geëerd. Zowel individuele als teamkampioenen tot en met vijftien jaar komen in aanmerking voor het huldeblijk. Bij de A-junioren en volwassenen komen naast individuele winnaars alleen vaandelteams in aanmerking.