PRIJSUITREIKING OP 'KNOESTJES & FRIENDS'

Zeventien teams azen op titel van KenEsch Quiz

HENK VAN WEERT

Voor de derde editie van de KenEsch Quiz hebben zich zeventien teams ingeschreven. Morgen, vrijdag 21 juni wordt de dorpsquiz in Esch gehouden, een dag later wordt bekend wie de winnaar is. De prijsuitreiking vindt zaterdag 22 juni plaats tijdens de muziekavond Knoestjes & Friends in dorpshuis De Es.

Aanvankelijk zou de dorpsquiz vorig jaar september worden gehouden, maar door het onverwachte overlijden van een jonge dorpsbewoner werd het evenement op het laatste moment uitgesteld. De KenEsch Quiz 3.0 bestaat uit tien categorieën met thema's als 'Van vruuger tot tegeworrig', muziek en sport. Er zijn makkelijke en moeilijke vragen, opzoekvragen en puzzelvragen.

Creativiteit is een belangrijke factor en voor sommige opdrachten moet er iets op een locatie worden volbracht. Afgelopen weken kregen deelnemers de taak goed rond te kijken in het dorp. Er werden namelijk al tips gegeven die punten gaan opleveren tijdens het quizzen.

Morgen dient om klokslag 18.30 uur het quizboek te worden opgehaald in Ons Café aan de Leunisdijk. Daar moeten dezelfde avond tussen 22.30 en 23.00 uur de antwoorden ook weer worden ingeleverd. In de tussentijd gaat ieder team op een eigen locatie aan de slag met de vragen en opdrachten.

JETZT GEHT' LOS!

De winnaar wordt zaterdagavond bekendgemaakt tijdens Knoestjes & Friends, dat deze keer in het teken staat van een Beiers muziekfeest en als titel Jetzt geht's los draagt. De deuren van De Es zijn vanaf 19.45 uur geopend. Het winnende team verdient eeuwige roem, maar ook een geldbedrag voor een zelf uitgekozen goed doel. In 2015 wonnen de spelers van team 't Kennetnie de allereerste editie van de Essche dorpsquiz. In 2017 ging De Roze Sokskes & co er met de prijs vandoor.


Esschenaren op de fiets in strijd tegen kanker

Samenloop voor Hoop brengt Esch in beweging. Zondag 23 juni is de Essche Fietsdag. De opbrengst daarvan gaat naar de wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding, op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

Alle deelnemers aan de Essche Fietsdag betalen vier euro per persoon inschrijfgeld. Fietsers kunnen routes van veertig, zeventig of honderd kilometer afleggen. De kortste afstand gaat via Nieuwkuijk, Cromvoirt en de IJzeren Man in Vught terug naar Esch. De middellange route voert eveneens via Nieuwkuijk, maar loopt tevens over Empel, Den Dungen, Middelrode en Sint-Michielsgestel. En mensen die honderd kilometer gaan fietsen, komen via Ammerzoden uit in Empel, rijden vervolgens door Gewande, krijgen de Kruisstraat te zien en koersen via Middelrode terug richting Esch.

STARTTIJDEN

Starttijden zijn respectievelijk om 09.00 en 13.00, 08.00 en 12.00 en 08.00 en 10.30 uur bij Ons Café aan de Leunisdijk. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis meedoen. Meer informatie via telefoonnummer 06-13 69 86 05 of www.eschweb.nl/esschefietsdag.