Foto-expositie en levend schilderij van bloedwonder

De Heilig Bloedprocessie die afgelopen zondag met succes door de Boxtelse straten trok, is nog niet helemaal voorbij. In Babel Bibliotheek Boxtel kunnen mensen zich zaterdag 22 juni vanaf 14.00 uur laten fotograferen in een 'levend schilderij'. Tegelijk start een expositie met foto's die Peter de Koning van de ommegang maakte.

Bezoekers van de bibliotheek aan de Burgakker kunnen zich zaterdag tot 17.00 uur in een levend schilderij van het Heilig Bloedwonder stappen. Een van de panelen van het kistje waarin in 1652 de bloeddoeken van Boxtel naar het Belgische Hoogstraten werden vervoerd, is daarvoor deels nageschilderd. Belangstellenden kunnen in historische kledij een plek op het doek innemen en zich door familie of vrienden laten fotograferen.

Om 14.00 uur wordt de tentoonstelling van De Koning geopend. De fotograaf, onder meer werkzaam als freelancer voor deze krant, toont daarin mensen die achter de schermen van de bloedprocessie actief zijn en zelden in beeld verschijnen. Uit tientallen opnamen heeft hij er dertig geselecteerd.

Boxtel

Modelvliegtuigen

Modelvliegtuigclub Boxtel houdt zondag 23 juni van 13.30 tot 17.00 uur een open dag. Belangstellenden kunnen zien hoe met schaalmodellen, zweefvliegtuigen, helikopters en drones wordt gevlogen. Dat gebeurt op het modelvliegveld aan de Mijlstraat in Lennisheuvel, ter hoogte van nummer 127. De toegang is gratis. Bij regen of harde wind gaat het evenement niet door.