LEZING OVER WITTE ZUSTERS IN AFRIKA

Witte Karavaan in museum MuBo

De expositie Witte Karavaan in museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel is afgelopen weekeinde geopend. De tentoonstelling brengt de historie in beeld van anderhalve eeuw ontwikkelingswerk door witte zusters en witte paters. Die hadden respectievelijk in Boxtel (Sint-Charles) én in Esch (Sancta Monica) jarenlang hun klooster. Witte zuster Tiny Hölscher, geboren in 1929, vertelt zondag 23 juni vanaf 11.15 uur in MuBo over het missiewerk van haar congregatie.

In de lezing van zuster Hölscher komt onder meer aan bod wat de noodzaak was om actief te zijn in jeugd- en ziekenzorg, onderwijs, pastoraat en vrouwenemancipatie. De Franse kardinaal Lavigerie stichtte in 1868 de congregatie van de Missionarissen van Afrika (witte paters), een jaar later startten de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika. Deze witte zusters zijn nagenoeg allemaal teruggekeerd naar hun thuisland; hun werk wordt voortgezet door Afrikaanse vrouwen die zijn ingetreden in de congregatie.

MuBo is komende zondag vanaf 10.45 uur geopend. De lezing, waarin ook een film wordt vertoond, duurt tot uiterlijk 13.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt vijf euro; jeugd van twaalf tot achttien betaalt twee euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.